Video: Morávek opět jako žolík. Vystřídal a vsítil gól

Ivo Pospíšil, ip
13. 12. 2009 15:30
Jan Morávek vstřelil svůj druhý bundesligový gól

Gelsenkirchen - Stačilo znovu jen pár desítek vteřin a Jan Morávek znovu pronikl spolehlivě do povědomí fanoušků Schalke 04.

Bývalý záložník pražských Bohemians 1905 se totiž blýskl v utkání šestnáctého kola německé Bundesligy, když pomohl svému týmu vyhrát ve šlágru na hřišti Werderu Brémy 2:0.

A bylo to skutečně ve velkém stylu. Morávek totiž pobyl na hřišti po vystřídání Ivana Rakitiče sotva minutu, přičemž dal okamžitě druhou branku svého týmu.

Čtěte také: Jízda Bayernu pokračuje. Morávek pomohl k výhře Schalke

"To, co Jan předvádí, je neuvěřitelné. Doufám, že se takto podobně trefí i v dalším zápase proti Mohuči," uvedl pochvalně na oficiálních stránkách klubu samotný Rakitič.

Není to totiž první případ, co Morávek skóroval prakticky ihned, jakmile přišel coby střídající hráč na hřiště. Podobný kousek se mu už povedl dříve proti Hannoveru.

"Kevin mi dal skutečně pěknou přihrávku a já měl i štěstí, že Mertesacker ten míč ještě tečoval," popisoval svůj druhý bundesligový gól sám Morávek.

"Je to skutečně neuvěřitelné. Zvykám si ale zde i na novou situaci. V Čechách jsem hrál pravidelněji, tady ovšem nastupuji méně," doplnil.

Schalke se tak díky výhře posunulo na druhé místo, přičemž se dotáhlo i na vedoucí Leverkusen, který ztratil body v souboji s poslední Herthou.

"Snažím se zužitkovat veškerý čas, který mám. To, že jsem už  mohl pomoci týmu dvěma góly, je opravdu skvělé," radoval se Morávek.

"Myslím, že jsme také odehráli náš nejlepší zápas v sezoně. Od samého začátku jsme hráli dobře a nepouštěli soupeře moc do šancí," uzavřel záložník.

Podívejte se na gól Jana Morávka (zdroj Youtube.com):

 

Právě se děje

Další zprávy