VIDEO: Dali nefér gól. A tak nechali soupeře vyrovnat

Red Spo, ČTK
6. 12. 2009 16:25
V Itálii nechali soupeře v rámci fair-play vyrovnat

Ascoli Piceno - V sobotním utkání druhé italské ligy mezi fotbalisty Ascoli a Regginou byli diváci svědky málokdy vídaného činu v duchu fair play. Hráči Ascoli dosáhli nefér branky, kterou se poté rozhodli "odčinit". Po následné rozehrávce přestali hrát a nechali hosty vyrovnat na 1:1. 

Čtěte také: Mourinho byl vykázán. Inter ale i přes porážku vede

Nezvyklou situaci už začaly prověřovat fotbalové orgány.

Ve 14. minutě utkání odkopával zraněný obránce Regginy Carlos Valdez míč do zámezí, aby mohl být ošetřen. Domácí hráči ale jeho slabý odkop zachytili a pokračovali v akci, kterou zakončil gólem útočník Mirko Antenucci.

Po několikaminutové strkanici, v níž padla i červená karta pro záložníka hostů Biagia Pagana, nechali hráči Ascoli v duchu fair play soupeře vyrovnat skóre. "Rozhodli jsme se takhle všichni společně, není za to zodpovědný žádný jednotlivec," uvedl po zápase trenér Ascoli Bepi Pillon.

Reggina nakonec navzdory oslabení zvítězila 3:1 a posunula se v druholigové tabulce na 17. místo. Naopak Ascoli se propadlo na sestupovou 20. příčku v tabulce čítající 22 mužstev.

Někteří příznivci sestupem ohroženého týmu neměli pro "kompenzaci" pochopení a dali to fotbalistům Ascoli po utkání znát. "Museli jsme zůstat v šatně ještě dvě hodiny, abychom se vyhnuli jejich protestům. Všichni tu hledí hlavně na výsledky, pro zábavu není místo," řekl Pillon.

Zde se podívejte na celou akci:

 

Právě se děje

Další zprávy