Wenger neunesl prohru s City, odmítl podat ruku soupeři

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
3. 12. 2009 11:16
Hughes považuje toto gesto za "nevychované"
Arsene Wenger.
Arsene Wenger. | Foto: Reuters

Manchester - Jindy poměrně klidný trenér Arsene Wenger jen težce nesl středeční vyřazení Arsenalu z Carling Cupu, v jehož čtvrtfinále "Kanonýři" podehli Manchesteru City  0:3.

Trenér Londýňanů totiž porušil zažitou tradici a po zápase odmítl podat ruku kouči vítězného celku Marku Hughesovi.

"Byl jsem celkem překvapený, když mi Arsene po zápase nepotřásl rukou. Já jsem na Emirates (domácí stadion Arsenalu) prohrál 2:6 a myslím si, že jsem mu ruku podal," řekl po zápase překvapený Hughes.

Čtěte také: Chelsea senzačně končí v Carling Cupu. Vypadl i Arsenal

"Ať už vyhrajete, nebo prohrajete, měli byste se chovat zdvořile a s respektem. A v tomto případě se tak Arsene nezachoval," dodal kouč Citizens. "Je to ostuda, protože já Arsena respektuji."

"V jednu chvíli jsem se (při zápase) dostal do Arsenova vymezeného prostoru, ale podle mě to udělal proto, že jeho tým prohrál," tvrdí Hughes.

"Ta záležitost (s podáním ruky) nemá s dnešním zápasem co dělat. Nemám k tomu co říct, můžu si podávat ruku, s kým budu chtít," opáčil Wenger.

Arsenal prohrál potřetí v řadě

Zatím tedy není příliš jasné, proč se Wenger, který je považován ve fotbalových kruzích za gentlemana, k podobnému kroku uchýlil.

Je možné, že trenéra Arsenalu stále ještě hryže poslední porážka od City v zářijovém utkání Premier League, které Manchester vyhrál 4:2 a při zápase se nepříliš uctivě ke svému bývalému klubu choval střelec "Citizens" Emanuel Adebayor.

Jedním gólem přispěl k výhře City i Vladimír Weiss.
Jedním gólem přispěl k výhře City i Vladimír Weiss. | Foto: Václav Rojík

Další možné vysvětlení ale je, že Francouz cítí, že jeho tým opět ztrácí dobře rozehranou sezonu.

Arsenal totiž prohrál již třetí utkání za sebou a i přesto, že ve středečním zápase Carling Cupu dal Wenger šanci jako obvykle především mladíkům, prohra jej musí hodně mrzet.

Prohrou na Eastlands totiž Arsenal přišel o další možnost, jak získat první trofej od sezony 2004-2005.

V lize je navíc Arsenal po nedělní porážce 0:3 od Chelsea až na čtvrtém místě, přičemž právě na Ancelottiho tým v čele tabulky ztrácí už jedenáct bodů.

Naopak Manchester City má důvod slavit: zahraje si semifinále Carling Cupu proti městským rivalům United a zároveň si dodal i sebevědomí před sobotním ligovým utkáním s Chelsea, v němž by rád utnul sérii sedmi ligových remíz v řadě.  

 

Právě se děje

Další zprávy