Chelsea senzačně končí v Carling Cupu. Vypadl i Arsenal

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
2. 12. 2009 23:50
Blackburn Rovers - Chelsea Londýn 4:3 na penalty
Chelsea Londýn (Ilustrační foto).
Chelsea Londýn (Ilustrační foto). | Foto: Reuters

Blackburn - K velkému překvapení na úkor favorita došlo ve čtvrtfinále anglického fotbalového Carling Cupu, z nějž Blackburn vyřadil londýnskou Chelsea po výsledku 4:3.

O vítězství Rovers rozhodl až penaltový rozstřel, v němž se za Chelsea neprosadili Kakuta a Ballack, zatímco na straně Blackburnu chyboval jen Kalinič.

V brance Chelsea nenastoupil český gólman Petr Čech, který přepustil své místo Hiláriovi.

Čtěte také:

Manchester jde v Carling Cupu dál. Vyřadil i Tottenham
Čech mluví o titulu opatrně. A reprezentace? Zklamala

Ten inkasoval první gól od aktuálně třináctého celku Premier League již v deváté minutě, kdy se prosadil v utkání hodně aktivní Kalinič.

„Blues" srovnali Drogbou tři minuty po přestávce a dokonce na 2:1 pro Ancelottiho svěřence zvyšoval o několik minut později Kalou.

Jenž zanedlouho se prosadil Emerton, a zápas tak dospěl do prodloužení.

V něm se hned ve třetím minutě z pokutového kopu po nešikovném faulu Žirkova prosadil McCarthy, který Hiláriovi nedal šanci.

Když už to vypadalo, že vítězství spadne do klína Blackburnu, zachránil pro tuto chvíli Chelsea obránce Ferreira, který v poslední minutě prodloužení vstřelil vyrovnávací branku.

V následném penaltovém rozstřelu byli ale úspěšnější Rovers, a mohou se tak těšit na pohárové semifinále, kde je čeká Aston Villa.

V Carling Cupu končí i Arsenal

Odveta za nepodařený a vyhrocený ligový zápas s Manchesterem City se ve středečním čtvrtfinále Carling Cupu Arsenalu nepovedla, neboť "Kanonýři" prohráli v Manchesteru 0:3.

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu
Tomáš Rosický v dresu Arsenalu | Foto: Reuters

O góly "Citizens" se postarali Carlos Tevez, Shaun Wright-Philips a Vladimír Weiss. Manchester City tak přerušil sérii remíz a díky výhře nad Arsenalem si zahraje semifinále ligového poháru proti městským rivaloům United, kteří si postup zajistili již v úterý. 

Arsene Wenger dal podle svého zvyku v zápase opět šanci mladíkům, ti se ovšem narozdíl od pohárového zápasu proti Liverpoolu nepředvedli. Neprosadil se ani český záložník Tomáš Rosický, který nastoupil do zápasu od první minuty.

Ačkoliv byl český reprezentant v zápase hodně vidět především v pozitivním světle, částečně na jeho vrub jde první branka City, které předcházela akce Teveze, jenž právě Rosického obral o míč, a následně šanci krásnou křížnou střelou sám proměnil.

V 69. minutě druhou branku utkání přidal Wright-Philips, který se prosadil rovněž efektně, když tvrdou ranou propálil Fabianskiho.

O dvacet minut později výsledek zápasu zpečetil Vladimír Weiss mladší, který se prosadil střelou zblízka, a připravil tak Arsenalu třetí porážku v řadě.

 

Právě se děje

Další zprávy