Rooney slaví hattrick. A dává zapomenout na Ronalda

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
29. 11. 2009 9:30
Rooney už si připsal deset branek ve 13 zápasech
Wayne Rooney
Wayne Rooney | Foto: Reuters

Portsmouth - Velice rychle nechává Wayne Rooney zapomenout fanoušky Manchesteru United na hvězdného Cristiana Ronalda, který v létě přestoupil do Realu Madrid.

V sobotním utkání proti Portsmouthu, krteré skončilo 4:1 pro United, si totiž připsal hattrick a dokázal, že předsezónní prohlášení o tom, jak portugalského střelce plně zastoupí, nebyla jen slova do větru.

Proti Pompey byl společně s Ryanem Giggsem nejlepším hráčem na hřišti a zaslouženě zakulatil svůj skórovací účet v letošní sezoně Premier League na deset zásahů. V pouhých třinácti zápasech.

Na vyrovnání počtu branek, jež loni zaznamenal Ronaldo, mu nyní chybí pouze osm gólů, na jejichž vstřelení má ještě 24 zápasů. Na Portugalcův rekord z ročníků 2007-2008 mu ovšem chybí tref jednadvacet.

Čtěte také:

United nezaváhali v Portsmouthu, rozstřílel se West Ham
Terry si libuje: Zase skvěle bráníme. Jako za Mourinha

Dva ze svých sobotních zásahů přitom zaznamenal čtyřiadvacetiletý forvard ze značky pokutového kopu. "Střílení penalt by mělo počet mých branek ještě zvýšit," prohlásil na oficiální stránce klubu. "Naštěstí jsem dnes dvě proměnil." 

"Vstřelit hattrick je skvělý, úžasný pocit," dodal momentálně druhý nejlepší střelec soutěže, který jen o jeden zásah zaostává za Jermainem Defoem, jenž se v minulém kole pěti góly rozstřílel proti Wiganu.

Giggs si k 36. narozeninám nadělil stý gól u United

Druhým hrdinou večera se ve Fratton Parku stal velšský veterán Ryan Giggs, který v neděli oslaví své šestatřicáté narozeniny.

Ryan Giggs.
Ryan Giggs. | Foto: Reuters

Giggs byl téměř u všeho podstatného, co se v útoku United odehrálo. Rooneymu nahrával na druhou branku a penalta před třetím gólem se kopala po faulu na něj.

Sám navíc přidal čtvrtý zásah precizně zahraným přímým volným kopem v 87. minutě. Dokonale tak Avramovi Grantovi, někdejšímu kouči Chelsea, znechutil premiéru na lavičce Portsmouthu.

"Je to výjimečný hráč, dalo by se říci rarita. Bude hrát ještě dva roky," myslí si o Velšanovi kouč Alex Ferguson.

"Jestli jste ho dneska viděli hrát, tak rozhodně nevypadal na 36. Spíš na 26," dodává zase Rooney. "Jeho výkony jsou prostě neuvěřitelné."

 

Právě se děje

Další zprávy