Zítka se po roce vrací. Konec kariéry? V žádném případě

Ivo Pospíšil, ip
27. 11. 2009 19:15
Daniel Zítka se po zranění vrátil do branky

Brusel - Jeho zranění zaskočilo v loňském roce většinu českých fotbalových příznivců. Zkušený brankář bruselského Anderlechtu zažíval dost možná vrchol své kariéry, měl jisté místo v základní sestavě a dokonce nakoukl i do reprezentace.

Jenže pak přišel v listopadovém ligovém utkání proti Denderu smolný okamžik. Český brankář podstoupil v závěru zápasu nepříjemný vzdušný souboj s protihráčem, jehož následek byl osudový.

Čtěte také: Zítka je po operaci kotníku. Čeká ho rekonvalescence

Během souboje mu totiž soupeř vyrazil dva zuby a po nekoordinovaném pádu si Zítka dokonce zlomil i lýtkovou kost. Jak se později ukázalo, rekonvalescence zabrala celý rok. Teď už je však hráč zpátky.

Čtyřiatřicetiletý gólman se vrátil po necelém roce na fotbalové trávníky a ve středečním přátelském duelu pomohl svým výkonem porazit Union 3:1.  

"Opravdu jsem si to užil. Zápas je totiž něco úplně jiného než trénink. Musíte být stále ve střehu a udržet si koncentraci po celých devadesát minut," uvedl Zítka na stránkách deníku Sporza.

Připomeňte si také: Zítka se zranil: Má zlomenou nohu a přišel o zuby

"Na návrat do prvního týmu však zatím nemyslím. Čeká mě ještě spousta práce, než se dostanu do své nejlepší kondice. Teď jsem ale rád, že jsem si mohl zahrát za rezervní tým," doplnil.

On sám také popřel, že by během své rekonvalescence zvažoval předčasné ukončení kariéry.

"Ani na chvíli jsem nad tím nepřemýšlel. Vím, že ve 34 letech je spíše kariéra za mnou, ale já jsem byl posedlý se vrátit do velkého fotbalu," dodal i na oficiálních stránkách klubu.

 

Právě se děje

Další zprávy