Morávek po premiérové trefě: Je to neuvěřitelný pocit

Martin Jůzek, maj
22. 11. 2009 11:39
Jan Morávek byl šťastný za svůj gól za Schalke
Jan Morávek se raduje z první branky
Jan Morávek se raduje z první branky | Foto: Reuters

Gelsenkirchen - Před sobotním začátkem zápasu Bundesligy uctili diváci na stadionu v Gelsenkirchenu památku Roberta Enkeho, který si minulý týden vzal život.

Po skončení duelu aplaudoval šedesátitisícový dav Janu Morávkovi.

Český fotbalista zasáhl do utkání jako střídající hráč na poslední tři minuty a hned při prvním doteku s míčem vstřelil druhý gól Schalke, jenž potvrdil výhru domácího celku nad truchlícím Hannoverem, za nějž Enke nastupoval.

Čtěte dále: Video: Tak se trefil Morávek. První dotek a hned gól

Po zápase neskrýval Morávek radost z první branky v Německu. "Jsem strašně moc šťastný," citují ho oficiální stránky Schalke 04, podle nichž už dvacetiletý záložník a juniorský reprezantant hovořil slušnou němčinou.

Na druhou stranu toho z odchovance pražských Bohemians žurnalisté moc nedostali.

"Promiňte, nemám slov. Musím to sám nejdřív pobrat," dodal Morávek, který od kouče Felixe Magatha dostal důvěru ve druhém zápase Bundesligy a opět to bylo jen na poslední vteřiny zápasu.

Tentokráte se ale představil domácímu publiku, hrál před šedesáti tisíci diváky ve Veltins Areně v Gelsenkirchenu. A právě to označil za velký zážitek, protože něco takového ještě nezažil.

"Když vstřelíte gól před tolika diváky, je to neuvěřitelný pocit," poznamenal Morávek.

Nepředpokládá však, že by se jeho situace v Schalke, kde vysedává na lavičce, nějak diametrálně změnila. "Musím dál v tréninku pracovat, abych se dočkal dalších startů. Jsem mladý, můžu se ještě zlepšovat," dodal český fotbalista.

 

Právě se děje

Další zprávy