Arsenal i s Rosickým padl. Tottenham rozstřílel Wigan

Sport Sport, Red Spo
22. 11. 2009 19:14
Liverpool - Manchester City 2:2, Tottenham - Wigan 9:1

Londýn - Fotbalisté Chelsea navýšili svůj náskok před Arsenalem už na osm bodů. V sobotním utkání třináctého kola totiž vedoucí tým Premier League deklasoval Wolves 4:0, naopak londýnský rival klopýtl v Sunderlandu.

Do obou zápasů zasáhli čeští fotbalisté - Petr Čech udržel čisté konto, Tomáš Rosický za "Kanonýry" odehrál 71 minut.

Arsenal klesl na třetí místo, přeskočil jej totiž Manchester United, který zvítězil večer nad Evertonem. Obhájce titulu tak ztrácí na Chelsea pět bodů.

Čtěte dále: Hiddink opustí Rusko. Má se vrátit zpět do Chelsea

Čech neměl moc práce

Kdo čekal, že by Chelsea mohla přijít o domácí neporazitelnost, mýlil se. Svěřence kouče Ancelottiho nezastavila v suverénní jízdě ani reprezentační přestávka, ani zranění kanonýra Drogby.

Na druhou stranu, v utkání proti nováčkovi z Wolverhamptonu čekal senzaci asi jen málokdo.

"Blues" se ujali vedení hned v páté minutě, když hosté nedokázali po brejku ubránit Maloudu.

Po dvaadvaceti minutách už to bylo 3:0, to se dvakrát v krátkém rozmezí trefil Essien. Nejdříve skóroval hlavou, poté už typičtěji střílel a velšský brankář Hennessey neměl nárok. Ghanský středopolař těžil v obou případech z nahrávky Maloudy.

Ještě se po přestávce radoval z gólu Joe Cole a Chelsea mohla slavit.

Čech měl klidný večer - čelil jen třem nepříliš nebezpečným střelám a Ancelotti si dovolil na hřiště poslat mladého Kakutu, známého spíše z aféry, kvůli níž "Blues" možná nebudou moci od ledna nakupovat další hráče.

Čtěte také: Hlas z Francie: Trest Chelsea? Ano, opovrhovala námi

Arsenal klopýtl po sedmi zápasech

Sedm ligových zápasů a devatenáct bodů. To byla bilance Arsenalu před zápasem v Sunderlandu.

Jenže trenér hostujícího výběru varoval své svěřence, mluvil o těžkém zápase a měl pravdu. Domácí už loni s londýnským celkem dvakrát remizovali a tentokráte se jim povedlo urvat všechny tři body.

Největší zásluhu na tom měl anglický reprezentant Bent, jenž v 71. minutě překonal z jediné střely Sunderlandu brankáře Almuniu.

Wenger ihned vystřídal (Eduarda a Rosického), ovšem ani příchod Walcotta a Vely na výsledku nic nezměnil. Obětavě hrající domácí výběr začal ještě více bránit a snaha Arsenalu vyšla naprázdno.

Na druhém místě proto "Kanonýry" vystřídal Manchester United. Ten si bez větších problémů poradil na Old Trafford s Evertonem. Převahu domácích zúročili v branky Fletcher, Carrick a Valencia.

Liverpool doma jen remizoval

Ještě více se nedaří Liverpoolu. Ze sobotního zápasu vytěžil jen bod, když v napínavém duelu remizoval s Manchesterem City 2:2.

Svěřenci kouče Beniteze tak nevyužili možnost předstihnout svého soupeře. Z šesti posledních utkání získali jen čtyři body a zůstali na sedmém místě anglické nejvyšší soutěže.

Pro klub z Anfield Road nezačal duel dobře, protože do dvacáté minuty musel trenér dvakrát střídat.

Do hry navíc nemohl zasáhnout zraněný kanonýr Torres, a tak se do ofenzivy zapojovali i hráči, kteří to často nedělají. Jako slovenský obránce Škrtel, který po několika promarněných šancích z první půle rozvlnil síť v 50. minutě.

Vedení domácího celku nevydrželo dlouho, zakrátko hlavou vyrovnal Adebayor a poté poslal hosty v 76. minutě do vedení Ireland. Ani radost Manchesteru však netrvala dlouho, po minutě a dvanácti vteřinách srovnal na konečných 2:2 Benajun.

Pořádný výprask si pak v neděli ze hřiště White Hart Lane odvezl Wigan. Domácí Tottenham Hotspur mu totiž "nasázel" devět branek a po závěrečném hvizdu mohl slavit málokdy vídanou výhru 9:1.

Hrdinou střetnutí se stal útočník Jermaine Defoe, který sám vsítil pět branek. Londýnský celek se tak nadále drží na předních příčkách tabulky.

Výsledky:
Liverpool - Manchester City 2:2
Branky:
50. Škrtel, 77. Benajun - 69. Adebayor, 76. Ireland

Birmingham - Fulham 1:0
Branka:
16. Bowyer

Burnley - Aston Villa 1:1
Branky:
9. Caldwell - 86. Heskey

Chelsea - Wolverhampton 4:0
Branky:
12. a 22. Essien, 5. Malouda, 56. J. Cole

Hull - West Ham United 3:3
Branky:
27. vlastní C. Cole, 44. Zayatte, 45. Bullard z pen. - 5. Franco, 11. Collison, 69. Da Costa

Sunderland - Arsenal 1:0
Branka:
71. Bent

Manchester United - Everton 3:0
Branky:
35. Fletcher, 67. Carrick, 76. Valencia

Bolton - Blackburn 0:2
Branky:
32. Dunn, 73. Ricketts vl.

Tottenham - Wigan 9:1
Branky:
51., 54., 58., 69., 87. Defoe, 9. Crouch, 64. Lennon, 88. Kirkland vl., 90. Krancjar - 57. Scharner

Stoke - Portsmouth 1:0
Branka:
74. Fuller

 

Právě se děje

Další zprávy