Hiddink opustí Rusko. Má se vrátit zpět do Chelsea

Martin Jůzek, maj
21. 11. 2009 10:55
Guus Hiddink po nepostupu na MS zřejmě odejde z Ruska

Londýn - Guus Hiddink se s velkou pravděpodobností vrátí do Chelsea. Nizozemský trenér se totiž s ruskou reprezentací nekvalifikoval na mistrovství světa a předpokládá se, že na lavičce tamního týmu skončí.

Zkušený kouč měl smlouvu podepsánu do června příštího roku, kdy se koná právě šampionát v Jižní Africe. Jenže tým kolem Aršavina a spol. nezvládl baráž proti Slovinsku a sen o turnaji se favoritovi rozplynul.

"Myslím si, že má budoucnost se vyřeší hodně rychle," řekl třiašedesátiletý Hiddink listu Sovětskij Sport.

Čtěte dále: Chelsea vyhrála FA Cup, Čech slaví jedinou trofej

Je zřejmé, že Rusové budou obměňovat tým pro další kvalifikaci o Euro a s Hiddinkem, který patří k nejúspěšnějším trenérům na mezinárodní scéně, moc nepočítají. I proto, že právě jeho vinili experti i média z nepostupu.

Britský deník Guardian přidává další důvod jeho konce: údajně letos strávil v Moskvě jen třicet dní.

Naopak v Chelsea by ho rádi přivítali, protože na jaře se ujal klubu ze Stamford Bridge a nakonec ho dovedl alespoň k vítězství v FA Cupu. Spolupráce s novým trenérem Carlem Ancelottim by také mohla fungovat.

"Je to můj přítel, takže v tom nevidím problém. Pokud by byl volný, přivítal bych jeho příchod. Myslím, že bychom mohli trénovat společně," prohlásil italský kouč, pod jehož vedením vládnou "Blues" Premier League.

Podle spekulací britského tisku by se však Hiddink neměl stát trenérem nebo snad asistentem, nýbrž sportovním ředitelem.

 

 

Právě se děje

Další zprávy