Van Persie využije bizarní léčbu. Placentou na Balkáně

roj
16. 11. 2009 19:15
Arsenal povolil léčbu na Balkáně
Robin van Persie je odnášen na nosítkách během utkání Nizozemsko - Itálie.
Robin van Persie je odnášen na nosítkách během utkání Nizozemsko - Itálie. | Foto: Reuters

Londýn - Zraněný útočník nizozemské reprezentace a londýnského Arsenalu Robin Van Persie se chystá využít nebvyklých léčebných praktik, aby uspíšil uzdravení zraněného kotníku.

Van Persie musel být odnesen ze hřiště po deseti minutách přátelského utkání Nizozemska s Itálií po střetu s obráncem Giorgiem Chiellinim.

Pesimistické předpovědi hovořily o tom, že spoluhráči Tomáše Rosického možná skončila sezona.

Podezření na zlomeninu se však nepotvrdilo. Útočník má poškozené vazy v kotníku a podle informací Arsenalu bude mimohru "přibližně šest týdnů".

Čtěte také:
Zraněný Van Persie bude Arsenalu chybět až šest týdnů
Rána pro Arsenal. Van Persie se ošklivě zranil

Sám hráč by však rekonvalescenci rád uspíšil a hodlá využít neobvyklou léčebnou metodu, kterou mu poradil srbský kapitán PSV Eindhoven Danko Lazovič.

"Odletím na Balkán, abych se setkal s lékařkou, která Lazovičovi pomohla. Vím o tom jen to, že vmasírovává tekutinu z placenty," vysvětlil Nizozemec.

"Chci to zkusit. Nemůže mě to nijak zranit a když to pomůže, jenom dobře. Byl jsem v kontaktu s fyzioterapeutem Arsenalu a mám povolení k tomu, to podstoupit," pokračoval.

Van Persiemu zranění zkomplikovalo dobře rozjetou sezonu, ale na Chielliniho se prý nezolbí.

"Rentgen ukázal, že vazy v kotníku jsou v místě kontaktu s Chiellinim téměř úplně odtržené. Ale nebyl v tom úmysl. Měl jsem štěstí, mohlo to být horší."

 

Právě se děje

Další zprávy