Barcelona si pojistila vedení. Real vyhrál v derby

ČTK ČTK, Red Spo
8. 11. 2009 22:57
Barcelona - Mallorka 4:2
Bojan Krkič se raduje ze své branky v síti mexického Chivasu.
Bojan Krkič se raduje ze své branky v síti mexického Chivasu. | Foto: Reuters

Barcelona - Fotbalisté Barcelony porazili v 10. kole španělské ligy Mallorku 4:2 a pojistili si první místo v tabulce.

Úřadující mistr se dostal na Nou Campu do vedení už v 11. minutě, kdy Ibrahimovic perfektní patičkou vyslal za obranu přesně zakončujícího spoluhráče Pedra.

Za osm minut vyrovnal razantní "rybičkou" z rohového kopu obránce Nunes. Vedení vrátil domácím ve 40. minutě druhou brankou v zápase Pedro, který překonal pohotového hostujícího brankáře z velkého závaru až ze třetí dorážky.

Těsně před přestávkou zdvojnásobil náskok "Barcy" Henry, jenž po standardní situaci vstřelil hlavou první soutěžní branku v sezoně.

Tři minuty před koncem zápasu proměnil penaltu střídající Messi a sedmým ligovým gólem se dotáhl na svého spoluhráče z útoku Ibrahimovice. Definitivní podobu výsledku dal v nastaveném čase Keita.

La Coruňa zvítězila na hřišti Getafe 2:0, přestože dohrávala zápas bez dvou vyloučených fotbalistů. Skóre otevřel ve 13. minutě přesnou hlavičkou útočník Mista.

Už během prvního poločasu přišli hosté o Rikiho, který dostal během šesti minut dvě žluté karty a musel předčasně do sprch. I v oslabení ale dokázali fotbalisté La Coruňi náskok zdvojnásobit, když se po hodině hry prosadil obránce Filipe.

V závěru byl rovněž po dvou žlutých kartách vyloučen i záložník Sergio González, ale Deportivo dvoubrankové vedení udrželo.

Valencie porazila Zaragozu

Fotbalisté Valencie si po překvapivé bodové ztrátě za remízu 2:2 v Evropské lize na hřišti Slavie Praha spravili chuť ligovým vítězstvím 3:1 nad Zaragozou.

Účastník evropských pohárů o své výhře rozhodla již v první půli, ve které se prosadili obvyklí střelci Juan Mata, David Villa a Pablo Hernandéz. Pro Villu to byl již osmý gól sezony a vede tak tabulku střelců.

V překvapivě dobrých výkonech pokračují fotbalisté Gijónu.

Celek, který v minulé sezoně skončil jen bod nad sestupovými příčkami, je po dnešní výhře 1:0 nad Espaňolem Barcelona už na sedmém místě tabulky se ztrátou jediného bodu na pohárové příčky. O jediný gól se již v druhé minutě postaral Bilič.

Poslední nedělní zápas mezi Sevillou a Villarealem skončil vítězstvím domácích 3:2. Hosté vedli 2:1, poté však druhým gólem vyrovnal Fabiano a vítězný gól zařídil v 66. minutě Kanouté.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:
Getafe - La Coruňa 0:2 (13. Mista, 58. Filipe), Tenerife - Málaga 2:2 (18. Martinez, 27. Alfaro - 29. Edinho, 77. López), FC Barcelona - Mallorca 4:2 (11. a 40. Pedro, 43. Henry, 87. Messi z pen. - 19. Nunes, 90.+2 Keita), Atlético Madrid - Real Madrid 2:3 (78. Forlán, 81. Agüero - 4. Kaká, 24. Marcelo, 64. Higuaín). Almería - Pamplona 2:0 (1. vlastní Josetxo, 90. Uche), Gijón - Espaňol Barcelona 1:0 (2. M. Bilič), Santander - Bilbao 0:2 (30. Gupegi, 75. Iraola), Valladolid - Xerez 0:0, Valencie - Zaragoza 3:1 (17. Mata, 39. Villa, 41. Pablo - 65. Aguilar), Sevilla - Villareal 3:2

 

Právě se děje

Další zprávy