Juventus rozstřílel Bergamo, Inter překvapivě zaváhal

Sport Sport, Red Spo
8. 11. 2009 22:42
Bergamo - Juventus 2:5
Z branky se mohl radovat i Diego
Z branky se mohl radovat i Diego | Foto: Reuters

Praha - Fotbalisté Juventusu Turín přestříleli v sobotní předehrávce Atalantu Bergamo 5:2 a upevnili si v nedohrané tabulce italské ligy se čtyřiadvaceti body své druhé místo.

Juventus uklidnily po půl hodině dvě slepené branky Maura Camoranesiho. Domácí sice na začátku druhé půle snížili, ovšem dvoubrankové vedení jim znovu brzy vrátil Meto.

Konečnou podobu výsledku pak v závěru dal i Diego a David Trezeguet. Již v dřívějším utkání pak Neapol s Markem Hamšíkem v sestavě uhrála na hřišti Catanie bezbrankovou remízu.

Třetí místo patří AC Milán, který v neděli zdolal Lazio Řím na jeho trávníku. Dvakrát se v dresu milánského celku trefil do sítě Thiago Silva, jednou šlo ale o trefu do vlastní sítě.

Pořádně si zastřílel i FC Janov, který vzkázal Slavii, že má formu jako hrom. Další soupeř českého mistra v Evropské lize si po čtvrteční výhře nad Lille připsal skalp Sieny, jíž porazil doma 4:2.

Základ jasné výhře položil dvěma góly kanonýr Crespo, nicméně v závěru se musel spolu se spoluhráči bát o tři body. Siena, v jejímž dresu chyběl Lukáš Jarolím, totiž snížila na 2:3. Jistotu Janovu dal v poslední minutě střídající Floccari.

Večerní šlágr Interu Milán s trápícím se AS Řím skončil překvapivou remízou.

Hostující tým, jemuž díky zisku jednoho bodu patří třináctá příčka, dokonce na San Siru vedl, když skóre otevřel po dvanácti minutách Vučinič. Svěřence José Mourinha zachránil po pauze Samuel Eto´o.

Ačkoliv pak obhájce titulu bojoval o vítězný gól, nedal ho. Nejblíže byl Milito, v nastavení sice skóroval, jenže byl v postavení mimo hru. Náskok Interu se tak ztenčil na pět bodů.

Výsledky:

Catania - Neapol 0:0

Bergamo - Juventus 2:5
Branky:
51. Valdez, 71. Ceravolo - 36., 37. Camoranesi, 55. Meto, 85. Diego, 87. Trezeguet

Bari - Livorno 1:0
Branky:
5. Allegretti

Boloňa - Palermo 3:1
Branky:
42. a 49. Zalayeta, 90. Di Vaio - 45. Kjaer

Cagliari - Sampdoria Janov 2:0
Branky:
85. Conti, 89. Matri

FC Janov - Siena 4:2
Branky:
2. a 18. Crespo, 35. Palladino, 90. Floccari - 80. Paolucci, 82. Maccarone

Lazio Řím - AC Milán 1:2
Branky:
64. vlastní Thiago Silva - 21. Thiago Silva, 35. Pato

Parma - Chievo 2:0
Branky:
41. Zaccardo, 72. Lanzafame

Udine - Fiorentina 0:1
Branky:
84. Vargas

 

Právě se děje

Další zprávy