Arsenal cítí formu. A věří si na triumf v Lize mistrů

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, yac
5. 11. 2009 13:55
Arsenal prožívá dobrý start do sezony
Arsenal má k oslavám důvod.
Arsenal má k oslavám důvod. | Foto: Sport

Londýn - Zatímco například Liverpool v nové sezoně zatím spíš tápe, fotbalový Arsenal se nachází ve zcela odlišné situaci.

V novém ročníku totiž zatím jen dvakrát prohrál, usadil se na třetím místě tabulky Premier League a ve skupině H Ligy mistrů míří za postupem do osmifinále.

Významný krok k postupu učinili  "Kanonýři" ve středu, když si na vlastním hřišti poradili s nizozemským Alkmaarem jednoznačně 4:1.

Čtěte také:

Benitez: Liverpool může spasit už jen zázrak
Sevilla i Lyon slaví postup. Naděje Liverpoolu pohasíná

"Hráli jsme skvěle, dominovali jsme technicky, takticky i celkově. Hráli jsme s potřebnou sebedůvěrou a chytře. Jsem spokojený," prohlásil po zápase trenér Angličanů Arsene Wenger.

Francouzský kouč může být spokojen i s výkony v domácí soutěži, kde Arsenal šlape na paty Chelsea a Manchesteru United a může se pochlubit nejproduktivnějším útokem Premier League.

´Proč bychom nemohli Ligy mistrů vyhrát?"

Vysokou střeleckou potenci potvrdili "Kanonýři" i proti Alkmaaru, jemuž nasázeli čtyři branky.

Foto: Reuters

A fanoušci i hráči doufají, že v podobných výkonech bude Arsenal pokračovat a stejně jako loni, kdy došel až do semifinále,  to dotáhne v LM daleko.

"Jsme zralejší než loni, myslím, že v Lize mistrů můžeme něco dokázat," prohlásil po utkání Samir Nasri.

"Proč bychom Ligu mistrů nemohli vyhrát? Můžeme, ale musíme pokračovat tak jako dosud a na hřišti odevzdat všechno," dodává Eboué.

Poněkud opatrnější je ve svých vyjádřeních útočník Robin van Persie. "Stále je ještě dost brzy. Ale máme to dobře rozjeté a užíváme si. Snad nám to vydrží," prohlásil Holanďan.

K jistotě postupu ze skupiny bez ohledu na výsledky dalších týmů stačí Arsenalu z následujících dvou utkání se Standartem Lutych a Olympiakosem získat minimálně bod, k jistotě prvenství ve skupině H potřebuje alespoň jednou vyhrát.

 

Právě se děje

Další zprávy