Nejhorší Liverpool za 50 let. Odnese krizi Benítez?

2. 11. 2009 10:25
O Benítezovi napoví duel s Lyonem
Bez Steva Gerrarda se Liverpool trápí.
Bez Steva Gerrarda se Liverpool trápí. | Foto: Reuters

Liverpool - Šest porážek z posledních sedmi zápasů - to je nejhorší období fotbalového Liverpoolu po více než padesáti letech. Jsou dny kouče Rafaela Beníteze na Anfield Road sečteny?

Žádné oficiální ultimátum ještě nezaznělo, ale v Anglii se mocně spekuluje o tom, že se čas španělského manažera ve slavném klubu naplnil.

Euforii po vítězství nad Manchesterem United vystřídalo po ligové porážce ve Fulhamu obrovské rozčarování.

Čtěte také: Arsenal přejel Tottenham, Liverpool podlehl Fulhamu

Benítez si navíc proti sobě popudil fanoušky brzkým střídáním kanonýra Torrese, jehož chtěl po zranění šetřit na klíčový středeční duel proti Lyonu, který může znamenat pro "Reds" konec nadějí na postup do vyřazovací části Ligy mistrů.

Porážka od francouzského týmu by připravila Liverpool o miliony liber, což by pro klub s dluhem 250 milionů liber a jeho nepopulární americké majitele znamenalo další velkou ránu.

Benítez čelí zřejmě nejošemetnější situaci během pětiletého působení v anglickém velkoklubu.

Skončí Benítez v Liverpoolu?
Skončí Benítez v Liverpoolu? | Foto: Sport

Majitelé Tom Hicks a George Gillett si však vyhazov Beníteze zřejmě ještě důkladně promyslí, protože letos uzavřená smlouva garantuje Španělovi případné odstupné ve výši dvaceti milionů liber (necelých 600 milionů korun).

Budoucnost má v rukou Lyon

Spekuluje se o tom, že o Benítezově osudu rozhodnou tři následující zápasy proti Lyonu, Birminghamu a Manchesteru City.

"Moje budoucnost leží v duelu s Lyonem," řekl španělský manažer.

V pondělí má schůzku s vedením, kde bude vysvětlovat  porážku 1:3 s Fulhamem, při níž "Reds" dohrávali bez vyloučeného Degena a Carraghera.

"Jsou to pro nás hodně těžké časy, bolí nás to. Minulý týden jsme dokázali porazit Manchester United, ale pak jsme dvakrát prohráli. Musíme to zvrátit," říká liverpoolský zadák Jamie Carragher.

Jeho tým doslova kosí zranění. Proti Fulhamu nemohli nastoupit Steven Gerrard, Glen Johnson, Daniel Agger, Martin Škrtel, Albert Riera, Fabio Aurelio a Alberto Aquilani.

 

Právě se děje

Další zprávy