Matějovský věří v obrat. MS je pryč a hrozí třetí liga

29. 10. 2009 17:20
Matějovský: Nechápu to, hrajeme dobře

Reading - Toužil po návratu do Premier League, po mistrovství světa, ale realita je mnohem nuznější. Bývalý fotbalový reprezentant Marek Matějovský bojuje s Readingem o záchranu ve druhé anglické lize.

"Chci hrát dobře a pomoct tak týmu. Pozice v tabulce není dobrá. Ale hrajeme ve většině zápasů dobře. Teď už jenom potřebujeme výsledky," přeje si Matějovský.

Po přestupu do dříve prvoligového Readingu se zdálo, že jeho kariéra nabere obrátky a ex-boleslavský špílmachr se může stát adekvátní náhradou Tomáše Rosického v národním týmu.

Jenže všechno se zvrtlo. Přišel pád do druhé ligy, krach na Euru 2008, zranění a ztráta místa v základní klubové jedenáctce, po níž následoval „reprezentační večírek" po porážce od Slováků a dočasný konec v národním týmu.

Čtěte také: Sparta chce Matějovského. Chovanec: Informace unikly

A současná situace? Matějovský odehrál tři druholigová utkání ze čtrnácti. Několikrát se nevešel ani na lavičku náhradníků a jeho tým se krčí na dvaadvacáté, sestupové, příčce tabulky.

ŘÍJEN - Brilantní výkon předvedla česká fotbalová reprezentace v kvalifikačním utkání o ME na půdě Německa. V mnichovské aréně přehráli svěřenci Karla Brücknera tamější reprezentaci 3:0 a zajistili si tak postup na evropský šampionát. Na fotce se z druhé branky raduje záložník Mladé Boleslavi, Marek Matějovský.
ŘÍJEN - Brilantní výkon předvedla česká fotbalová reprezentace v kvalifikačním utkání o ME na půdě Německa. V mnichovské aréně přehráli svěřenci Karla Brücknera tamější reprezentaci 3:0 a zajistili si tak postup na evropský šampionát. Na fotce se z druhé branky raduje záložník Mladé Boleslavi, Marek Matějovský. | Foto: Ondřej Besperát

Při posledním utkání proti Leicesteru se vrátil do základní jedenáctky, ale ani on příliš nepomohl.  Tým manažera Brendana Rodgerse prohrál 0:1 a utrpěl čtvrtou porážku za sebou.

"Pro mě je to nepochopitelné. Hrajeme opravdu dobře, máme spoustu šancí. Jen prostě nedokážeme skórovat," povzdechl si sedmadvacetiletý středopolař.

"Potřebujeme jenom nastartovat sérii vítězných zápasů. Kvůli fanouškům i kvůli nám. Všechno je teď jenom o výsledcích," uvědomuje si.

"Tým máme určitě dostatečně kvalitní, aby mohl hrát tuhle ligu a posunul se v tabulce nahoru. Prostě jsme měli jenom špatný start," dodává Matějovský.

Na katastrofální výsledky v první polovině soutěže možná doplatí trenér Brendan Rodgers.

Pouhých šest měsíců od doby, co nahradil ve funkci Steva Coppella. Rodgers totiž dokázal ve čtrnácti zápasech vybojovat jen dvě vítězství. Podle zpráv z Anglie o jeho angažmá rozhodnou dvě následující ligová utkání.

"Proti Leicesteru jsme hráli dobře a klidně jsme mohli nějaké góly nastřílet. Klíčové ale je, že jsme je nenastříleli. Musíme začít sbírat výhry, a to hodně rychle," hřímá šéf Readingu Nicky Hammond.

"V sobotu nás čeká velký zápas v Coventry a pak máme Ipswich. Budeme mít za sebou šestnáct utkání a při reprezentační pauze budeme mít šanci blíže se podívat na fungování týmu," vyhlásil Hammond.

 

Právě se děje

Další zprávy