Video: Lekce z pokory. Alcorcón zostudil hvězdný Real

Ivo Pospíšil, ip
28. 10. 2009 10:00
Hrozně se stydím, říká trenér Pellegrini
Ostudě byl přítomen i Rafael van der Vaart
Ostudě byl přítomen i Rafael van der Vaart | Foto: Reuters

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid si v úterních večerních hodinách uřízli pořádnou ostudu.

"Bílý balet", který v letním přestupovém období utrácel jednu rekordní sumu za druhou totiž utržil v úvodním zápase španělského poháru na hřišti třetiligového Alcorcónu ostudnou porážku 0:4, a výrazně si tak zkomplikoval možný postup do dalšího kola.

Ačkoliv se v utkání Cristiano Ronaldo či Kaká na hřišti neobjevili, neexistuje v očích náročných madridských fanoušků pro kolaps takovéhoto formátu omluva.

Čtěte také: Messi sklízí ovace. Je nejlepším hráčem španělské ligy

Do duelu totiž zasáhla celá řádka respektovaných hráčů jako van der Vaart, Albiol, Dudek, Raúl, Benzema nebo van Nistelrooy.

"Musíme se s tím vyrovnat jako profesionálové. Byl to skutečně smutný večer, neboť jsme si vědomi své současné síly. Jsme ale přesvědčení, že to nakonec překonáme," uvedl na stránkách deníku Marca předseda klubu Jorge Valdano.

Alcorcón, který paradoxně hraje ve stejné lize, jako juniorka Realu, má také podle tiskové agentury Reuters čtyřistakrát menší rozpočet. Kapacita jeho domácí arény je ve výjimečných případech 4500 míst.

"Zatím nechci mluvit o možných důsledcích, hlavně hráči z toho musí vyvodit jasné závěry. Já jsem s nimi ještě nemluvil, nicméně tak v soukromí rozhodně učiním," dodal Valdano.

Trenér zatím rezignovat nechce

"Dostali jsme lekci z pokory," hlesl jen při setkání s novináři Raúl.

Sprška kritiky se snesla i trenéra Manuela Pellegriniho. Jeho svěřenci totiž už zaváhali v minulém ligovém kole na hřišti Gijónu a ještě předtím prohráli v Lize mistrů před vlastními diváky s AC Milán.

"Hrozně se stydím. Neexistuje pro to žádná omluva. Měli jsme navíc velmi dobré informace, že se Alcorcónu teď daří. Musíme se proto sebrat a každý hledat zodpovědnost u sebe," přiznal chilský kouč, který vzápětí popřel, že by uvažoval o rezignaci.

"Ne, v nejbližší době rozhodně odcházet nebudu," dodal.

Odveta se uskuteční za dva týdny na stadionu Santiaga Bernabea a už nyní je zřejmé, že bude mít větší náboj, než se původně očekávalo.

Podívejte se na nečekané vítězství Alcorcónu nad Realem Madrid (zdroj Youtube.com)

 

Právě se děje

Další zprávy