Drogba myslí na rekord Chelsea. Chybí mu sto gólů

Martin Jůzek, maj
27. 10. 2009 15:45
Didier Drogba tvrdí, že to není nereálné
Didier Drogba
Didier Drogba | Foto: Václav Rojík

Londýn - Didier Drogba se chce stát nejlepším střelcem Chelsea v historii klubu. Kanonýr z Pobřeží slonoviny myslí na překonání starého a uznávaného rekordu, který drží Bobby Tambling.

"Udělám pro to všechno," vzkázal jednatřicetiletý útočník na oficiálních stránkách londýnského celku.

Nečeká ho nic snadného. I když během pěti let nastřílel v dresu "Blues" více než sto branek, pořád mu k rekordu dost chybí. Zatímco Drogba zaznamenal 102 gólů, Tambling jich má na svém kontě 202.

Čtěte také: Anglií zní: Čech a spol. mohli chytnout prasečí chřipku

"Přestože je mi jednatřicet, cítím se mladý. Nejsem unavený a chtěl bych dokázat za Chelsea dát dvě stě branek," dodal.

Drogba má s klubem ze Stamford Bridge podepsán kontrakt do roku 2012, proto by se musel v nejbližších třech sezonách ještě zlepšit, aby se mu to povedlo. Nebo by smlouvu musel prodloužit.

Anglický tisk spočítal, že skoro čtyřicet let starý rekord Tamblinga by podle aktuální formy reprezentant Pobřeží slonoviny překonal v roce 2014, tedy v jeho šestatřiceti letech.

"Pokud budu zdravý a vyhnou se mi zranění, je to reálné. Také bych obzvláště rád vyhrál Ligu mistrů a Premier League," pokračoval ve výčtu svých přání nejlepší fotbalista Afriky z roku 2006.

Letos Didier Drogba nastřílel už osm branek.

Chelsea se však obává toho, až v lednu odjede (spolu s Kalouem, Essienem a Mikelem) na Africký pohár národů. Z tradičních útočníků zbude trenérovi Ancelottimu jen Anelka, mladý Angličan Sturridge a ještě mladší Ital Borini.

 

Právě se děje

Další zprávy