Liverpool zdolal Manchester. West Ham obral Arsenal

Ivo Pospíšil, ip
25. 10. 2009 19:24
Liverpool - Man United 2:0, West Ham - Arsenal 2:2
Fotbalisté Liverpoolu mohli slavit vítězství nad Manchesterem United
Fotbalisté Liverpoolu mohli slavit vítězství nad Manchesterem United | Foto: Reuters

Liverpool - Fotbalisté Liverpoolu nechali v neděli zapomenout na poslední nepřesvědčivé výsledky a zvítězili v ostře sledovaném utkání desátého kola Premier League nad Manchesterem United 2.0.

Hrdinou tradičně vyhecovaného střetnutí se stal španělský kanonýr Fernando Torres, jenž zaznamenal vítěznou branku zápasu.

Liverpool neprožívá právě oslnivý začátek sezony a po několika zaváháních v domácí soutěži se mu příliš nedaří ani v Lize mistrů. Mizérii prohloubila i poslední domácí porážka s Lyonem, zatímco "Red Devils" uspěli na hřišti CSKA Moskvy.

Čtěte také: Čech udržel nulu, Chelsea uštědřila výprask a je první

Zápasy podobného typu však nemají nikdy favorita, a tak fanoušci na stadionu Anfield Road věřili, že se jim podaří svého odvěkého rivala, i bez pomoci zraněného Stevena Gerrarda, porazit.

Jejich hráči vstoupili do utkání aktivněji a v šestnácté minutě byli velmi blízko vedení. Po faulu Evry na Torrese se postavil k přímému kopu Fabio Aurelio a jeho parádní střelu směřující přesně pod břevno vytáhl s vypětím všech sil až brankář Van der Sar.

Nizozemský gólman, který se zotavil po zranění a vystřídal v brance Bena Fostera si následně poradil i s pohotovou dorážkou Torrese a udržel svému týmu nerozhodný stav.

Manchester zlomil ve druhé půli Torres

Liverpool byl v danou chvíli lepším týmem a blízko první trefy v zápase byl vzápětí po rychlém brejku Dirk Kuyt, ale nedokázal přesně zakončit.

Hosté vyčkávali se svou šancí do jednadvacáté minuty. Na centr Antonia Valencii si naskočil Wayne Rooney, ovšem i brankář Reina vytáhl spolehlivý zákrok. A když z podobné pozice nerozvlnil síť na druhé straně ani Fabio Aurelio, skončil první poločas bez branek.

Manchester se mohl v případě vítězství vrátit na čelo tabulky a po přestávce prakticky vyrovnal hru, přičemž si vynutil hned několik nebezpečných standardních situací. Ani jedna z nich však gól nepřinesla.

Rozhodnutí proto přišlo v pětašedesáté minutě. Yossi Benayoun vysunul přesnou přihrávkou Fernanda Torrese, ten ustál souboj s dotírajícím Ferdinandem a nekompromisní ranou pod břevno překonal Van der Sara - 1:0.

Druhou porážku United v letošní sezoně pak neodvrátil ani ex-liverpoolský útočník Michael Owen. Ten přišel na hřiště za ohlušujícího bučení na poslední čtvrthodinku, ovšem jak on, tak ani jeho spoluhráči už recept na dobře bránící domácí nenašli. 

Nejblíže vyrovnání byl šest minut před koncem Valencia, ale jeho střela z úhlu mířila jen do břevna. Závěrečný tlak pak ještě rozmělnilo vyloučení Vidiče, který dostal po zákroku na Kuyta druhou žlutou kartu.

Zápas nakonec nedohrál ani liverpoolský Javier Mascherano a konečný stav ještě pečetil v šesté minutě nastaveného času N´Gog.

S nečekanou ztrátou se museli smířit hráči Manchesteru City. Ambiciozní celek totiž jen remizoval na domácím hřišti s Fulhamem 2:2.

Stejným výsledkem pak skončilo i londýnské derby mezi West Hamem a Arsenalem. "Kanonýři" sice v duelu vedli už o dvě branky, ale v poslední čtvrthodině o svou výhru zásluhou tref Colea a Diamantiho přišli.

Výsledky:

Liverpool - Manchester United 2:0 (0:0)
Branky:
65. Torres, 90+6. N´Gog

Bolton - Everton 3:2 (2:1)
Branky:
16. Lee, 27. Cahill, 86. Klasnič - 32. Saha, 55. Fellaini

Manchester City - Fulham 2:2 (0:0)
Branky:
53. Lescott, 60. Petrov - 62. Duff, 68. Dempsey

West Ham - Arsenal 2:2
Branky:
75. Cole, 80. Diamanti z pen. - 16. van Persie, 37. Gallas

 

Právě se děje

Další zprávy