Inter Milán ubránil vítězství a předstihl Sampdorii

Sport Sport, Red Spo, ČTK
25. 10. 2009 22:42
Inter Milán proti Catanii nezaváhal a dál vede Serii A
Muntari poslal Inter do vedení
Muntari poslal Inter do vedení | Foto: Václav Rojík

Janov - Inter Milán dál vévodí italské Serii A. V sobotním zápase devátého kola zdolali svěřenci trenéra Josého Mourinha Catanii 2:1, a udrželi se tak na čele soutěže před Sampdorií Janov.

Obhájce titulu vedl po půlhodině hry zásluhou Muntariho a Sneijdera 2:0, hosté už jen v závěru snížili po penaltě Mascary.

Sampdoria také vyhrála, poradila si s Bologňou, nad níž vyhráli 4:1.

Domácí rozhodli zápas už v první půlhodině, ve které nasázeli zkoprnělým hostům čtyři branky. Dvakrát se trefil záložník Mannini, jednou se prosadili nejlepší ligový střelec Janova Pazzini a další středopolař Ziegler.

Sampdorii pomohlo i vyloučení boloňského útočníka Di Vaia.

V druhé půli hostující Osvaldo jen zmírnil debakl, kterému nezabránila ani trenérská výměna. Franck Colomba, který v týdnu nahradil Giuseppeho Papadopula, začal v novém působišti vysokou prohrou a setrváním na sestupových příčkách.

Fotbalisté FC Janov naopak potvrdili, že jsou v krizi. Soupeř Slavie Praha v základní skupině Evropské ligy prohrál na hřišti Cagliari 2:3, přestože dvakrát vedl.

Z posledních šesti ligových zápasů janovský klub získal jen čtyři body, z uplynulých tří soutěžních utkání má skóre 2:11.

Dlouho se přitom zdálo, že Janov proti Cagliari napraví poslední debakl 0:5 od Interu Milán a porážku 0:3 s Lille v Evropské lize. Brzy se hosté ujali vedení po gólu Mesta, a když na začátku domácí vyrovnali, rychle vrátil Janovu vedení útočník Floccari.

Jenže deset minut před koncem fauloval ve vápně Moretti a byl vyloučen. Penaltu navíc proměnil Nené a nastartoval obrat, který v závěru dokončil Lazzari.

V nepřesvědčivých výkonech pokračují i hráči AS Řím. Ti prohráli doma 0:1 s Livornem a připsali si již čtvrtou porážku. Na gól se nezmohli i přesto, že hráli téměř půlhodinu s přesilou jednoho hráče po vyloučení De Lucii.

Již podruhé za sebou zajistil fotbalistům Neapole vítězství gólem v posledních sekundách záložník Christian Maggio. Zatímco v minulém kole pokořil Boloňu, dnes zařídil vítězství 1:0 na hřišti Fiorentiny. Neapol se posunula na osmou příčku.

Výsledky:

Sampdoria Janov - Boloňa 4:1 (16. a 33. Mannini, 7. Pazzini, 26. Ziegler - 62. Osvaldo), Inter Milán - Catania 2:1 (13. Muntari, 31. Sneijder - 84. Mascara z pen.) AS Řím - Livorno 0:1 (40. Tavano), Bari - Lazio Řím 2:0 (11. Barreto, 69. Meggiorini), Bergamo - Parma 3:1 (43. Valdés z pen., 53. Tiribocchi, 84. Peluse - 78. Paloschi), Cagliari - FC Janov 3:2 (55. Biondini, 79. Nené z pen., 87. Lazzari - 20. Mesto, 59. Floccari), Fiorentina - Neapol 0:1 (88. Maggio), Palermo - Udine 1:0 (87. Bovo), Siena - Juventus Turín 0:1 (72. Amauri), Chievo - AC Milán 1:2 (7. Pinzi - 81., 90. Nesta)

 

Právě se děje

Další zprávy