Liverpool se bojí Manchesteru. Balónky hned zmizely

Martin Jůzek, maj
20. 10. 2009 9:33
Liverpool spustí akci "Žádné balonky na tribuně"
Pepe Reina byl bezmocný
Pepe Reina byl bezmocný | Foto: Reuters

Liverpool - Rozhodčí byl potrestán, ale zápas se nebude opakovat. To jsou závěry po sobotním utkání Liverpoolu na půdě Sunderlandu, kde favorizovaný tým klopýtl a prohrál 0:1.

Jediný gól ovšem vzbudil hodně emocí.

Na hřišti se totiž v páté minutě objevil balónek, jehož si sudí nevšiml. Domácí tým zrovna útočil a Darren Bent napálil míč do balónku, od kterého se míč odrazil do sítě mimo dosah brankáře.

Jasné porušení pravidel, což potvrdila i Fotbalová asociace. Rozhodčího Mika Jonese přeřadila do druhé nejvyšší soutěže - bude pískat utkání mezi Peterborough a Scunthorpe. Nic víc se ale kolem toho nestane.

Čtěte více: Video: Kuriozita v Sunderlandu. O výhře rozhodl balonek

Ostatně ani Rafael Benitez moc nezuřil a uvedl, že nepožaduje, aby se sobotní zápas opakoval.

"Hodně lidí nám to doporučovalo, ale neučiníme tak. Pravidla jsou sice jasná, všichni experti se shodli na tom, že gól neměl platit, my se však rozhodli, že musíme jít dál," vysvětlil španělský kouč, jenž se rozhodčího dokonce zastal s tím, že je "mladý".

Přesto bude mít incident dohru a ta se bude týkat následujícího šlágru Liverpoolu s Manchesterem United.

Ještě před začátkem utkání, které se hraje v neděli na Anfield Road, proběhnou nové bezpečnostní kontroly. Liverpool se bojí dalších podobných situací, a tak hodlá zamezit tomu, aby se další balónky objevily na tribuně nebo dokonce na trávníku.

Čtěte také: Čech k porážce Chelsea: Carew mě fauloval, míč bych měl

Ne, to není vtip. Oficiální stránky klubu totiž byly během neděle a pondělí zahlceny tolika žádostmi o balónky, které klub prodává ve fanshopu, že se dokonce vyprodalo celé plážové balení (za deset liber - cca 280 korun), jehož je balónek součástí.

Liverpool tuší, že jde o akci fanoušků Manchesteru, kteří tak hodlají "poděkovat" balónku za klopýtnutí rivala.

Podívejte se na video:

 

Právě se děje

Další zprávy