Inter rozstřílel Janov. Sampdoria jen remizovala

Red Spo, ČTK
18. 10. 2009 22:41
FC Janov - Inter Milán 0:5
Foto: Reuters

Turín - Fotbalisté Sampdorie Janov odmítli možnost dotáhnout se bodově na Inter Milán v čele tabulky italské ligy, když jen remizovali 1:1 na hřišti Lazia Řím. Zůstali tak na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Inter.

Sampdoria, která letos předvádí nečekaně dobré výkony, se v závěru první půle ujala vedení po pátém gólu kanonýra Pazziniho v sezoně. Jenže domácí ještě do poločasu vyrovnali zásluhou Matuzalema a vybojovali již čtvrtou letošní remízu.

Prvního vítězství v sezoně se dočkalo Bergamo, které překvapivě získalo všechny tři body na hřišti Udine za výhru 3:1. Na vítězství stále čeká již jen poslední Livorno.

To sice vedlo doma nad Palermem po gólu Danilevičiuse, který zaznamenal teprve druhou branku týmu v sezoně, hosté ale devět minut před koncem otočili na konečných 1:2.

Branka Dejana Stankoviče téměř z poloviny hřiště přispěla k výhře 5:0 Interu Milán nad FC Janov.

Srbský středopolař využil hrubé chyby domácího brankáře Amelii a jeho nepřesný nákop mu vrátil do branky nechytatelným volejem. Stankovič po trefách Cambiassa a Balotelliho v nastaveném čase prvního poločasu zvýšil už na 3:0.

V druhé půli přidali další branky Vieira a Maicon. Úřadující mistr uštědřil janovskému celku debakl i bez zraněného útočného dua Eto´o - Milito.

Juventus remizoval s Fiorentinou

FC Janov, který zavítá v rámci Evropské ligy 2. prosince na stadion Slavie Praha, nastoupil v sestavě: Amelia - Biava, Moretti, Bocchetti - Papastathopoulos (69. Tomovič), Milanetto, Zapater, Modesto - Palladino, Floccari (62. Crespo), Sculli (62. Palacio).

Fotbalisté Juventusu Turín remizovali s Fiorentinou 1:1 a už čtyři ligová kola čekají na výhru. Skóre otevřeli už v páté minutě z rychlého protiútoku hosté.

Černohorský talent Jovetič našel před brankou Peruánce Vargase, který zblízka propálil brankáře Buffona a připsal si první trefu v sezoně. Vinu na gólu měl i krajní obránce "Staré dámy" Zdeněk Grygera, jenž odehrál celých devadesát minut.

Už za necelou čtvrthodinu domácí vyrovnali. Dánský středopolař Poulsen vyslal přesným pasem za obranu Iaquintu, který předložil míč před prázdnou branku zakončujícímu kolegovi z útoku Amaurimu.

Brazilec skóroval v soutěžním utkání za turínský tým poprvé od února.

Teprve třetí výhry v domácí soutěži se pak dočkali fotbalisté AC Milán, kteří porazili AS Řím 2:1. Český obránce Marek Jankulovski však zůstal celý zápas na lavičce náhradníků.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Juventus Turín - Fiorentina 1:1
Branky:
19. Amauri - 5. Vargas

FC Janov - Inter Milán 0:5
Branky:
6. Cambiasso, 31. Balotelli, 45.+3 Stankovič, 66. Vieira, 71. Maicon

Catania - Cagliari 2:1
Branky:
35. Ricchiuti, 88. Martinéz - 43. Dessena

Chievo - Bari 1:2
Branky:
82. Bogdani - 3. Almirón, 65. Ranocchia

Lazio Řím - Sampdoria Janov 1:1
Branky:
42. Matuzalem - 40. Pazzini

Livorno - Palermo 1:2
Branky:
54. Danilevičius - 56. Miccoli, 81. Balzaretti

Neapol - Boloňa 2:1
Branky:
72. Quagliarella, 90. Maggio - 16. Adailton

Parma - Siena 1:0
Branka:
5. Božinov

Udine - Bergamo 1:3
Branky:
7. Lodi - 3. Tiribocchi, 70. Valdés, 73. Ascentis

AC Milán - AS Řím 2:1
Branky: 57. z pen. Ronaldinho, 67. Pato - 3. Menez

 

Právě se děje

Další zprávy