Hašek: Trenérů je dost. Zeman, Chovanec i Bílek...

Martin Jůzek
15. 10. 2009 15:00
Ivan Hašek neprozradí jméno trenéra do úterý
Ivan Hašek už reprezentaci nepovede
Ivan Hašek už reprezentaci nepovede | Foto: Jan Langer

Praha - Česká fotbalová reprezentace bude mít znovu nového trenéra. Pravděpodobné je, že jeho jméno se veřejnost dozví již v úterý, kdy o jeho zvolení bude rozhodovat výkonný výbor ČMFS.

Na lavičce národního týmu skončil Ivan Hašek a jak sám svazový předseda ve čtvrtek přiznal, s tímto krokem počítal už od samotného začátku, tedy od července, kdy se mužstva ujal. Dvojrole nešla stíhat.

"Vůbec jsem neuvažoval o tom, že bych pokračoval," řekl Hašek na tiskové konferenci.

Čtěte dále: Hašek Čechy nespasil: Zklamání. Bylo to pomalé a špatné

Nyní je na čas na hledání jeho nástupce. Sám šéf svazu má představu, kdo by jej měl nahradit. Tuto myšlenku chce ale nejprve přednést na výkonném výboru a pokud se nestane nic neočekávaného, svůj požadavek prosadí.

Hašek ale jméno favorita neprozradil. Chce se vyhnout trapasům z minulých měsíců, kdy svaz s volbou trenéra otálel a i bývalý kouč zažil jednu prohru - nepovedlo se mu k reprezentaci přilákat slávistického kouče Karla Jarolíma.

"Mám představu, kdo by měl tým vést, nejprve ji přednesu k diskusi na výkonném výboru. Ale o tom všem až v úterý," poznamenal.

Čtěte více: Čech vzkázal Slovákům: Postup? Stejně jsme lepší

Během šestnácti měsíců pátý kouč

Spekuluje se, že by k národnímu mužstvu mohl přijít dosavadní asistent Michal Bílek, padlo i jméno Zdeňka Zemana. Naopak i kvůli financím se zdá být vyloučen příchod zahraničního kouče, o němž uvažovalo minulé svazové vedení.

"Je tu Bílek, Zeman, Komňacký, Chovanec... Celkem asi šest nebo sedm koučů, kteří mohou vést reprezentaci. Myslím, že máme dost kvalitních trenérů," prohlásil Hašek.

Neustálé změny ovšem přívádí fanoušky i experty k otázce, zda je tomu opravdu tak.

Čtěte dále: Bílek nástupcem Haška? Místopředseda ČMFS není proti

Během šestnácti měsíců se na lavičce seniorského výběru objeví už pátý kouč a to je rarita jak na mezinárodní, tak i na klubové scéně.

Hašek podle svých slov tuší, kde se stala chyba a nehodlá ji opakovat.

"Nikdo nenesl za volbu trenéra zodpovědnost, to se teď změní. Jdu s hlavou na špalek, chci, abychom měli trenéra co nejdříve," dodal Hašek, který prozradil, že nový muž si vybere svůj vlastní realizační tým.

Zároveň by rád zpět na Strahov přilákal Dušana Fitzela, naposledy trenéra Malty, jenž by se stal technickým ředitelem.

 

Právě se děje

Další zprávy