Za 37 hodin 443 gólů. Nejdelší fotbal se hrál v Anglii

Sport Sport, Red Spo
14. 10. 2009 9:45
Hráči Felixstowe chtěli pomoci nemocnici v Ipswichi
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Felixstowe - Fotbalová pravidla hovoří jasně: Řádný fotbalový zápas trvá bez nastaveného času devadesát minut.

Tento fakt však nikterak nerespektovali hráči v anglickém přístavním městě Felixstowe, kteří se během minulého víkendu snažili o prolomení dosavadního světového rekordu v nejdelším fotbalovém utkání, a zároveň tak i pomoci místní nemocnici v Ipswichi.

Čtěte také: Tradice, nebo peníze? Celtic chce přestoupit do Anglie

Podařilo se obojí. Po 37 hodinách a třech minutách strávených na hřišti padl rekord (33 hodin a 36 minut z Kanady, i neoficiální z Leedsu o délce 36 hodin) o nejdelším fotbalovém zápase následoval oficiální zápis do Guinessovy knihy rekordů.

"Chtěli jsme především získat peníze na projekt Have a Hearth pro nemocniční oddělení angioplastiky v Ipswichi," vysvětlil však na stránkách Felixstowetv hlavní záměr charitativního zápasu hlavní organizátor Ross Wishart.

"Bez potřebných věcí nutných pro léčbu těchto vážných srdečních chorob musí rodiče a blízcí zatím jezdit za svými příbuznými spousty kilometrů do Norwiche nebo Cambridge," dodal.

Výsledek, který nebyl až tak úplně na pořadu dne, nakonec zněl: 255:188.

Utkání začalo v pátek večer a oficiální konec byl odpískán až v neděli ve čtvrt na dvě. Aktéři samotného střetnutí pak měli po dvou odehraných hodinách právo jen na desetiminutovou přestávku na občerstvení.

 

Právě se děje

Další zprávy