Video: Paráda Arsenalu. Zářil Fabregas, viděl to Henry

Martin Jůzek, maj
5. 10. 2009 7:44
Kouč Arsenalu Wenger: Měli jsme více šancí
Arsenal dál vyhrává
Arsenal dál vyhrává | Foto: Reuters

Londýn - Nikdo z Premier League zatím nedal tolik branek jako Arsenal. "Kanonýři" dělají své přezdívce čest - ke čtyřiadvaceti gólům jim stačilo sedm zápasů a jsou už čtvrtí v tabulce.

Naposledy spustil londýnský klub svůj brankostroj v neděli, kdy smetl Blackburn 6:2.

Čekali byste, že se na této drtivé výhře podílel některý z hráčů více góly? Omyl.

Do sítě se trefilo šest fotbalistů - Vermaelen, Van Persie, Aršavin, Fabregas, Walcott a Bendtner. Zářil hlavně kapitán Fabregas, který kromě jedné branky čtyřikrát přihrával. Ani Tomáš Rosický si nevedl špatně, ale na další gól si bude muset počkat.

Čtěte dále: Arsenal dal šest gólů. Exceloval Fabregas i Rosický

Svěřenci Arsena Wengera letos předvádějí, že odchod kanonýra Adebayora by je nemusel oslabit. Když se vezmou v potaz i zápasy v pohárech, tak už se mezi střelce zapsalo patnáct jmen. A to sezona začala před dvěma měsíci.

Francouzský trenér, který se před několika dny stal nejdéle sloužícím koučem v Arsenalu, je pochopitelně spokojený.

Když hodnotil utkání proti Blackburnu, v němž jeho tým dvakrát prohrával, konstatoval, že hosté mohou být za výsledek rádi. "Dali jsme šest branek, ale jejich brankář přitom odvedl výborný výkon," uvedl Wenger na adresu Paula Robinsona.

Chválil Fabregase, jenž v neděli ovládnul hřiště na vyprodaném Emirates Stadium: "Víme, že nám připravuje šance, ale obvykle mu chybí zakončení. Teď si to vynahradil."

Čtěte také: Manchester se zlobí: Rozhodčí byl k smíchu. Zdržoval

Arsenal měl o motivaci postaráno. Mluví se totiž o tom, že by se mohl vrátit hvězdný kanonýr Thierry Henry. Dvaatřicetiletý francouzský forvard nepatří v Barceloně mezi nepostradatelné hráče, a možná i proto v neděli přijel na skok do Londýna.

Když se před utkáním objevil na trávníku, dostalo se mu velkých ovací od fanoušků, kteří na nejlepšího střelce v historii klubu nezapomněli. "Byl jsem v rozpacích, nevěděl jsem, co mám dělat," poznamenal Henry.

Zato fotbalisté pak věděli, jak se před útočnou hvězdou předvést. "Je dobré vidět ho znovu mezi námi. Inspiroval nás, chtěli jsme mu ukázat, že umíme dávat góly. A kdyby byl na hřišti, určitě by se také trefil," dodal Arsene Wenger.

Podívejte se na video ze zápasu:

 

Právě se děje

Další zprávy