Arsenal dal šest gólů. Exceloval Fabregas i Rosický

Martin Jůzek, maj
4. 10. 2009 18:51
Arsenal - Blackburn 6:2
Arsenalu se v poslední době daří
Arsenalu se v poslední době daří | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Arsenalu se po nedělním excelentním výkonu posunuli na čtvrté místo Premier League. "Kanonýři" v zápase osmého kola rozdrtili Blackburn 6:2.

Největší hvězdou napínavého duelu se stal kapitán londýnského celku Cesc Fabregas, jenž čtyři branky připravil a sám jednou skóroval. Zápas se povedl i Tomáši Rosickému, který byl hodně vidět a připsal si jednu asistenci.

Přitom do utkání mnohem lépe vstoupil Blackburn. Do vedení ho poslal už ve čtvrté minutě Nzonzi a když Arsenal srovnal zásluhou Vermaelena, reagoval za hosty znovu Dunn. Pak už ovšem koncertovali jen svěřenci Arsena Wengera.

Čtěte také: United od pohromy zachránil až vlastní gól Sunderlandu

Vše načal nizozemský forvard van Persie, který nenechal Arsenal dlouho prohrávat. Ještě před koncem prvního poločasu dostal domácí do vedení Aršavin a znovu to bylo po přihrávce Fabregase.

Španělský záložník pak před uplynutím hodiny hry sám rozvlnil síť, když mu míč poslal Rosický.

Český reprezentant, jenž dnes slavil 29. narozeniny, sice během duelu vyslal několik střel, ale gólové radosti se nedočkal. V 68. minutě jej střídal Walcott a ten pak zvýšil na 5:2. Konečnou podobu výsledku dal těsně před koncem Bendtner.

Čtěte dále: Manchester se zlobí: Rozhodčí byl k smíchu. Zdržoval

Arsenal zatím ve všech sedmi střetnutích skóroval, šest gólů v jednom utkání zaznamenal už v prvním kole na půdě Evertonu. I díky tomu má nejlepší skóre z anglické nejvyšší soutěže, nastřílel již čtyřiadvacet branek. 

Chelsea ve večerním šlágru kola porazila Liverpool 2:0, ačkoliv se musela obejít bez distancovaného Petra Čecha, jehož mezi třemi tyčemi nahradil Portugalec Hilário.

Dlouho vyrovnané utkání se zlomilo po hodině hry, kdy se po přihrávce Drogby trefil Nicolas Anelka. V nastaveném čase pak hosty dorazil Malouda, kterému znovu nahrával kanonýr z Pobřeží slonoviny.

Arsenal - Blackburn 6:2
Branky:
17. Vermaelen, 33. Van Persie, 37. Aršavin, 57. Fábregas, 75. Walcott, 89. Bendtner - 4. N'Zonzi, 30. Dunn

Everton - Stoke 1:1
Branky:
55. Osman - 50. Huth

West Ham United - Fulham 2:2
Branky:
13. C. Cole, 90.+2 Stanislas - 47. Murphy z pen., 57. Gera

Chelsea - Liverpool 2:0
Branky:
60. Anelka, 90. Malouda

 

Právě se děje

Další zprávy