Inter zdolal Udine, AC Milán zachránil bod Ronaldinho

ČTK, Red Spo
4. 10. 2009 17:17
Inter spasil proti Udinese Sneijder
Samuel Eto´o se tentokrát neprosadil.
Samuel Eto´o se tentokrát neprosadil. | Foto: Reuters

Milán - Fotbalisté Interu Milán porazili v 7. kole italské ligy Udine 2:1. Na domácím trávníku o tom rozhodl Nizozemec Sneijder gólem až ve třetí minutě nastaveného času.

Obhájce titulu v předchozím ligovém kole prohrál se Sampdorií Janov a v úterním zápase Ligy mistrů remizoval v Kazani. Namále měl i dnes.

Domácí sice poslal do vedení srbský záložník Stankovič, který zakončil Eto'ovu akci tvrdou ranou k tyči, hosté ale odpověděli už za pět minut. Povedenou přihrávku za obranu proměnil ve svou devátou ligovou branku nejlepší střelec Di Natale.

Pátou výhru v sezoně zajistil svěřencům trenéra Mourinha nizozemský středopolař Sneijder, který v nastaveném čase přízemní střelou z úhlu zaznamenal první ligovou trefu po letním přestupu z Realu Madrid.

AC Milán pak v neděli potvrdil, že na něj doléhá krize. Z posledních pěti zápasů jeho fotbalisté čtyřikrát nevyhráli, když dnes zachraňoval alespoň bod za remízu 1:1 na hřišti Bergama odepisovaný Brazilec Ronaldinho.

Bergamo, které se tak dostalo ze dna tabulky, přitom hrálo od 40. minuty bez vyloučeného Radovanoviče.

Milán z dosavadních sedmi ligových kol vyhrál jen dvakrát a nedaří se mu ani v Lize mistrů, kde prohrál s Curychem 0:1. Pozici trenéra Leonarda neupevnili hráči ani dnes, když na hřišti Bergama dlouho čelili další prohře.

Na gól Tiribocchiho však v závěru odpověděl střídající Ronaldinho, který tak zaznamenal první branku v sezoně.

Soupeř Slavie v základní skupině Evropské ligy Janov naopak i v oslabení vyhrál 3:1 na hřišti Boloni. Favorizovaní hosté vedli po gólech Chardži z penalty a Sculliho, ovšem krátce po změně stran byl vyloučen Mesto.

I v oslabení však Janov výhru udržel, přestože v závěru snížil z pokutového kopu Di Vaio. Vzápětí totiž dal výsledku definitivní pojistku Zapater a odmítl drama.

Janov nastoupil v sestavě: Amelia - Modesto, Moretti, Bocchetti - Mesto, Chardžá, Milanetto, Esposito - Sculli (69. Tomovič), Floccari (62. Zapater), Palladino (51. Palacio).

Italská fotbalová liga - 7. kolo:
Bari - Catania 0:0, Inter Milán - Udine 2:1 (22. Stankovič, 90.+3 Sneijder - 27. Di Natale). AS Řím - Neapol 2:1 (37. a 63. Totti - 25. Lavezzi), Bergamo - AC Milán 1:1 (21. Tiribocchi - 83. Ronaldinho), Boloňa - FC Janov 1:3 (85. Di Vaio z pen. - 10. Kharja z pen., 35. Sculli, 90. Zapater), Cagliari - Chievo 1:2 (38. Matri - 41. a 70. Marcolini), Fiorentina - Lazio Řím 0:0, Sampdoria Janov - Parma 1:1 (23. Pazzini - 30. Galloppa), Siena - Livorno 0:0

 

Právě se děje

Další zprávy