Real bez Ronalda zaváhal, v čele zůstává Barcelona

ČTK, Red Spo
4. 10. 2009 23:30
Real Madrid hraje v neděli se Sevillou
Lionel Messi.
Lionel Messi. | Foto: Reuters

Barcelona - Fotbalisté Barcelony porazili v 6. kole španělské ligy Almeríi na svém stadionu Nou Camp 1:0 a udrželi stoprocentní bilanci.

Nejnižší vítězství obhájce titulu v této sezoně zajistil jediným gólem po půlhodině hry forvard Pedro, který se z otočky trefil povedenou ranou do horního rohu branky.

Dvaadvacetiletý talent prožívá povedený týden: v úterý se za první tým Barcy premiérově trefil v Lize mistrů v zápase proti Dynamu Kyjev a dnes si připsal první trefu i v domácí soutěži.

Poprvé v sezoně vyšel naprázdno švédský útočník Ibrahimovic, který zaznamenal v předchozích pěti duelech stejný počet gólů.

Naopak Realu Madrid se nedařilo, poprvé od letní nákupní horečky zažil chuť porážky.

Ve šlágru 6. kola španělské ligy ztratil všechny body po porážce 1:2 na hřišti Sevilly. Real, který se nevyrovnal s absencí své největší hvězdy Cristiana Ronalda, tak ztratil kontakt s vedoucí Barcelonou.

Ronaldo nemohl nastoupit kvůli problémům s kotníkem a na hře Realu to bylo znát. Sevilla byla od začátku lepším týmem a dočkala si i vedoucí branky zásluhou Navase.

Hosté sice hned po změně stran srovnali po gólu Pepého, ale domácí zajistil výhru povedenou hlavičkou Renáto. Real se i přes závěrečný tlak vyrovnání nedočkal a nechal Sevillu se bodově dotáhnout na jeho druhé místo.

Fotbalisté Valencie, kteří budou příštím soupeřem pražské Slavie v Evropské lize, vybojovali v nedělním zápase výhru 1:0 na hřišti Santanderu. O jediný gól se jen dvě minuty po svém příchodu na hřiště místo kanonýra Villy postaral Srb Nikola Žigič.

Valencia tak ukončila třízápasové čekání na další ligovou výhru. Trenér Emery do zápasu nasadil sestavu: César Sánchez - Bruno, Dealbert, Navarro, Mathieu - Joaquín, Banega (71. Albelda), Marchena, Miku (52. Silva) - Villa (59. Žigič), Mata.

Hodně tvrdý zápas se hrál ve Valladolidu, který doma remizoval 2:2 s Bilbaem.

Rozhodčí vyloučil tři hráče, z toho dva z domácího týmu. Ten navíc přišel již v 15. minutě o kanonýra Fernanda Llorenteho, který si při srážce s protihráčem poranil hlavu a musel být odvezen do nemocnice, kde zůstane přes noc na pozorování.

Až v 6. kole se prvního gólu v sezoně dočkali fotbalisté Xerezu. Střeleckou nemohoucnost ukončil po 496 minutách Armenteros. Jeho gól však na výhru v duelu s Málagou nestačil, jelikož v závěru srovnal Obinna. Xerez je tak s dvěma body stále poslední.

Španělská fotbalová liga - 6. kolo:
Tenerife - La Coruňa 0:1 (61. Colotto), FC Barcelona - Almería 1:0 (31. Pedro), Atlético Madrid - Zaragoza 2:1 (2. Jurado, 66. Lopez - 71. Ewerthon) Getafe - Pamplona 2:1 (55. Diaz, 76. Leon - 62. Aranda), Gijón - Mallorca 4:1 (64. a 68. Miguel, 58. Moran, 82. Bilič - 12. Marti z pen.), Valladolid - Bilbao 2:2 (60. Costa, 75. Nivaldo - 10. Laskurain, 77. Munain), Villarreal - Espaňol Barcelona 0:0, Xerez - Málaga 1:1 (46. Armenteros - 83. Obinna), Santander - Valencia 0:1 (61. Žigič),

 

Právě se děje

Další zprávy