Video: Surový faul v Norsku. Viník si 6 týdnů nezahraje

Sport Sport, Red Spo
29. 9. 2009 12:05
Bývalý kolega Zbyňka Pospěcha neudržel nervy na uzdě
Za Odd Grenland hrál také Zbyněk Pospěch
Za Odd Grenland hrál také Zbyněk Pospěch | Foto: Martin Jůzek

Oslo - Šest týdnů bez soutěžního fotbalu. Takový trest udělila Norská fotbalová federace útočníkovi Odd Grenlandu Kennethu Dokkenovi za brutální faul na protihráče Johana Arnenga, kterého se zkušený útočník dopustil v závěru posledního zápasu domácího poháru.

Co se vlastně stalo? Na časomíře běží 82. minuta a Odd Grenland prohrává na hřišti FK Aalesunds o jednu branku. Nervózní závěr přináší sebou i několik tvrdých soubojů.

Čtěte také: Witsel za brutální faul dostal stop na deset zápasů

Po jednom z nich však neudrží Kenneth Dokken nervy na uzdě a v další možné příležitosti nakopne (tentokrát nic netušícího) protihráče do stehna. Ten okamžitě padne na zem a musí být vystřídán.

„Fauloval mě předtím loktem a já jsem cítil, že to udělal úmyslně. To mě rozčílilo. Slibuji ale, že se to už nestane," kál se po zápase Dokken.

To mu ovšem příliš nepomohlo. Norská veřejnost byla zákrokem zaskočena a žádala pro útočníka tvrdý trest. Třicetiletý forvard nakonec dostal s distanc na šest týdnů, což tamější média považují za velmi mírné.

„Určitě mu zavolám a promluvím si s ním o tom. Mohl jsem to už udělat po zápase, ale měl jsem pocit, že bude chtít raději se spoluhráči oslavovat vítězství," uzavřel bývalý spoluhráč Zbyňka Pospěcha. 

Video s faulem Kennetha Dokkena (zdroj Youtube.com)

 

Právě se děje

Další zprávy