Čech: Hráli jsme špatně. Ale penalta? Ta byla přísná

Martin Jůzek, Red Spo
28. 9. 2009 9:33
Čech: Hráli jsme opravdu špatně
Petr Čech
Petr Čech | Foto: Ondřej Besperát

Londýn - Petr Čech se vzpamatovává z prvního vyloučení v dresu Chelsea. Červenou kartu viděl v sobotním zápase Chelsea na hřišti Wiganu, který jeho klub navíc prohrál 1:3.

Rozhodujícím momentem duelu sedmého kola Premier League byla 51. minuta.

Hosté krátce po vyrovnání Drogby srazil do kolen verdikt rozhodčího Dowda, jenž po faulu Čecha nařídil penaltu a sedmadvacetiletého gólmana poslal předčasně pod sprchy.

Video: Sudí udělal z Čecha viníka. Gólman byl smutný

"Penalta byla přísná. Vyloučení mě překvapilo, nebyl jsem totiž naším posledním hráčem, protože za mými zády zabíhal Ashley Cole," uvedl Čech na svých oficiálních stránkách.

Chelsea si ale utkání prohrála sama. Výkon, jakým se na půdě Wiganu prezentovala, rozhodně nevypadal jako předchozí letošní duely, které "Blues" všechny vyhráli. Až teď poznali přemožitele.

"Hráli jsme opravdu špatně. Neplnili jsme to, co jsme si před zápasem řekli v kabině," nehledal výmluvy český brankář.

Čtěte také: Čech dostal červenou kartu, byla úplně první v Anglii

"Po změně stran se naše hra zlepšila, dali jsme vyrovnávací branku, jenže pak přišla penalta," konstatoval.

Ačkoliv se podle britského tisku Chelsea dost možná odvolá, Čech by měl být Fotbalovou asociací (FA) potrestán zákazem startu v příštím kole, kdy na Stamford Bridge přijede Liverpool.

"Liga je ještě dlouhá, máme před sebou spoustu zápasů, v nichž můžeme toto zaváhání napravit," uzavřel reprezentační gólman.

 

Právě se děje

Další zprávy