Přihrávám pády, přiznal van Persie. Kvůli rozhodčím

Sport Sport, ČTK, Red Spo
26. 9. 2009 13:30
Van Persie jen chce upozornit na faul
Robin van Persie
Robin van Persie | Foto: Reuters

Londýn - Útočník Arsenalu Robin van Persie přiznal, že občas při zápasech přehání po zákrocích soupeře pády. Podle nizozemského fotbalisty však nejde o simulování, ale o jen o způsob, jak rozhodčího upozornit na faul.

"Ano, dělám to. Mám přece právo nějak sudímu ukázat, že jsem byl faulován," citoval spoluhráče českého záložníka Tomáše Rosického server BBC.

Van Persie přišel s prohlášením krátce poté, co jeho spoluhráč Eduardo dostal za nafilmování předkole Ligy mistrů od UEFA dvouzápasový trest, který mu však byl po odvolání zrušen.

Čtěte dále: Nátlak Arsenalu vyšel. Eduardo žádný trest nedostane

"Není to simulování. Je to, jako kdybych rozhodčímu řekl: Hele, právě mě strčil, takže nemůžu dát gól," dodal šestadvacetiletý Nizozemec, který za Arsenal nastřílel již čtyřicet branek.

Útočník Arsenalu také prozradil, jak rozhodčího na fauly upozorňuje. "Někdy rozhodím ruce nebo udělám pohyb tělem. Ale opravdu si nemyslím, že jde o podvádění," prohlásil Van Persie.

"Nikdy jsem nesimuloval, hraju poctivý fotbal a filmování nemám rád," uvedl.

"Jenže někdy do vás soupeř zlehka strčí a vy spadnete opravdu směšně. Naposledy se mi to stalo při zápase s Manchesterem United v souboji s Patricem Evrou. Nechtěně jsem upadl a celý stadion na mě začal bučet," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy