Janov ztrácí dech, Juventus s Grygerou poprvé klopýtl

Martin Jůzek, Red Spo
24. 9. 2009 22:48
Janov - Turín 2:2
Janov takový výkon jako proti Slavii nezopakoval
Janov takový výkon jako proti Slavii nezopakoval | Foto: Reuters

Janov - Fotbalisté FC Janov ve čtvrtek opět nedokázali vyhrát a ztrácejí na čelo italské Serie A již tři body. V dohrávce pátého kola soupeř Slavie doma jen remizoval s Juventusem Turín, který se naopak dotáhl na vedoucí Inter Milán.

Turínský velkoklub jel do nedalekého přístavu na severu Itálie s cílem vyhrát, tři body by jej totiž vrátily na první místo.

Hosté také začali dobře, když je už v šesté minutě poslal do vedení Iaquinta, jenž zužitkoval centr Camoranesiho.

Svěřenci kouče Ferrary měli dál převahu, což potvrdily dvě šance Amauriho, který ale na gólmana Ameliu nevyzrál. Trenéra Juventusu pak vyděsil incident se Zdeňkem Grygerou, jenž se po dvaceti minutách zranil, nakonec však odehrál celý zápas.

Zajímavý duel pak zdramatizovali domácí - po půlhodině hry totiž využil chyby defenzivy Mesto a vyrovnal na 1:1. Do druhé půle pak přišel zkušený kanonýr Crespo a Janovu právě on v 75. minutě zajistil náskok.

Juventus se mohl zlobit na rozhodčího, několik vteřin předtím Iaquinta rozvlnil síť, ale branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. To samé se pak opakovalo ještě v 84. minutě, ale pět minut před koncem se Juventus dočkal, trefil se Trezeguet.

Po nedělní porážce v Chievu tak FC Janov opět klopýtl, i když za bod s Juventusem může být rád.

Turínský celek naopak asi lituje ztráty, po níž v pátém ligovém duelu ztratil suverénní stoprocentní bilanci.

 

Právě se děje

Další zprávy