Derby v Manchesteru pro United. Chelsea znovu vyhrála

Sport Sport, Red Spo
20. 9. 2009 19:24
Man.United - Man.City 4:3, Chelsea - Tottenham 3:0
Michael Owen rozhodl ostře sledované derby
Michael Owen rozhodl ostře sledované derby | Foto: Reuters

Manchester - Fotbalisté Manchesteru City utrpěli v aktuální sezoně Premier League první porážku. Svěřenci Marka Hughese prohráli v nedělním utkání šestého kola v městském derby na hřišti Manchesteru United 3:4.

Hrdinou střetnutí se stal střídající útočník Michael Owen, který vstřelil vítěznou branku v šesté minutě nastaveného času. 

Utkání mělo od úvodního hvizdu veliký náboj. Obhájce mistrovské trofeje se nikterak netajil tím, že chce svého méně slavnějšího konkurenta pokořit.

Čtěte také: Arsenal rozstřílel Wigan. Rosický šanci neproměnil

A Red Devils vykročili za svým cílem na Old Trafford velmi povedeně. Už po dvou minutách hry se dostal po autu Evry k míči Wayne Rooney, a přesnou ranou rozpoutal radost v zaplněných ochozech.

V dresu Citizens nechyběl ani Carlos Tévez, muž, který ještě v loňském roce hájil barvy United. A právě argentinský útočník stál u zrodu vyrovnávací akce, na jejímž konci vyrovnal Gareth Barry.

Vynikající fotbal pokračoval i po přestávce a byli to znovu domácí, kteří šli hned na samém začátku do vedení. Tentokrát si mohl gólovou radost vychutnat Darren Fletcher, jenž si naskočil v osmačtyřicáté minutě na centr Giggse, a dostal tak United znovu do vedení.

Tři body pro United zachránil střídající Owen

Jenže i tentokrát se podařilo City brzo vyrovnat. Neuběhly ani tři minuty, když se úchvatnou ranou prezentoval Craig Bellamy.

Hosté se však po vstřelené brance zatáhli a jejich rival převzal v utkání veškerou iniciativu. Blízko dalšímu gólu byl hlavně Dimitar Berbatov, jehož dvě hlavičky v krátkém sledu musel pokaždé vytěsnit pohotovými zákroky Shay Given.

Ten dlouho držel šance hostů na bodový zisk, ovšem nakonec přeci jen znovu kapituloval. Deset minut před koncem se znovu prosadil Darren Fletcher, jenž usměrnil hlavičkou do sítě další přesný centr Ryana Giggse.

Zdálo se, že je konec, ovšem zápas si naplánoval další drama do nastaveného času. V něm nejprve zmrazil Old Trafford další vyrovnávající trefou Bellamy, ovšem prakticky vzápětí našel Giggs nabíhajícího Michaela Owena, a střídající útočník strhl definitivně vítěžství na stranu domácích.

Tento výsledek mohl nakonec potěšit Chelsea. Londýnský klub tak jako jediný neztratil v Premier League ani bod, když tentokrát porazil v tradičním derby Tottenham jednoznačně 3:0.

Vítězství, které Blues zajistilo postup na první místo mohl slavit i český gólman Petr Čech, jenž odchytal celých devadesát minut.

Výsledky:

Manchester United - Manchester City 4:3 (1:1)
Branky:
49., 80. Fletcher, 2. Rooney, 90+6. Owen - 52., 90+1. Bellamy, 16. Barry

Wolverhampton - Fulham 2:1 (1:0)
Branky:
18. Doyle, 50. Edwards - 66. Murphy z pen.

Everton - Blackburn 3:0 (1:0)
Branky:
22., 54. Saha, 58. Yobo

Chelsea - Tottenham 3:0 (1:0)
Branky:
32. Cole, 58. Ballack, 63. Drogba

 

Právě se děje

Další zprávy