Wenger po kanonádě: Rosický už je zcela fit

roj
20. 9. 2009 12:05
Wenger: Musím to zaklepat na dřevo
Tomáš Rosický
Tomáš Rosický | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Arsenalu po dvou zápasech konečně vyhráli v Premier League. A kouče Arsena Wengera kromě vysoké výhry nad Wiganem 4:0 potěšilo také rozpoložení českého reprezentanta Tomáše Rosického.

Český středopolař odehrál posledních dvacet minut a v nastavení se dostal do nadějné šance, kterou mu zlikvidoval brankář Kirkland.

"Jsem hodně pozitivní. Musím to zaklepat na dřevo, ale jeho problémy jsou již překonány," cituje Wengerova pozápasová slova oficiální web Arsenalu.

Čtěte také: Arsenal rozstřílel Wigan. Rosický šanci neproměnil

"Nehrál osmnáct měsíců, pak si zahrál za Českou republiku i za nás. Proti Wiganu jsem byl ještě opatrný a neposlal jsem ho do zápasu od začátku," pokračoval manažer týmu z Eimrates Stadium.

"Teď už je ale Tomáš připraven hrát a z mého hlediska definitivně překonal své zranění," dodal kouč.

Sobotní duel však měl jiného hrdinu. Stal se jím belgický stoper Vermaelen, který dal první dvě branky zápasu.

"Věděl jsem, že by se mohl rychle adaptovat. Ale ne takhle rychle, to jsem upřímně nečekal," pochválil novou posilu Wenger.

Vermaelen nastřílel v šesti zápasech za Arsenal čtyři góly, z toho tři v Premier League a, ač obránce, je momentálně nejlepším střelcem Arsenalu.

"Důležité je, že góly střílíme. Teď jsme dali čtyři, ale mohlo jich být víc.  I v zápasech venku proti Manchesteru United a City jsme jich mohli dát víc. To ukazuje potenciál," hodnotí situaci Wenger.

 

Právě se děje

Další zprávy