Bayern potřetí za sebou vyhrál. Bundesligu vede Hamburk

Red Spo, ČTK
20. 9. 2009 20:35
Bayern Mnichov - Norimberk 2:1
Foto: Reuters

Mnichov - Fotbalisté Hamburku remizovali  na hřišti Frankfurtu 1:1 a zůstali v čele tabulky díky lepšímu skóre před Leverkusenem, který bez branek remizoval s Brémami. O tři body zpět je trojice Bayern Mnichov, Hoffenheim a nováček z Mohuče.

Hamburk začal ve frankfurtské Commerzbank-Areně lépe a už v 8. minutě poslal hosty do vedení Brazilec Zé Roberto. Eintracht ještě do poločasu snížil, když se po půlhodině hry prosadil obránce Russ. V druhé půli už žádné góly nepadly a Hamburk po čtyřzápasové vítězné sérii poprvé ztratil body.

V dresu hostů odehrál celý zápas kapitán David Jarolím, naopak obránce David Rozehnal zůstal jen na lavičce. Frankfurtský Martin Fenin nebyl kvůli zdravotním problémům ani mezi střídajícími fotbalisty.

Bayer Leverkusen na svém stadionu promarnil možnost dostat se před Hamburk, protože po čtyřech vítězstvích v řadě se musel spokojit s remízou.

V zápase se neprosadil ani domácí nejlepší střelec soutěže Kiessling, který se prosadil v každém z předchozích pěti ligových zápasů. Ani na lavičce Leverkusenu se neobjevil obránce Michal Kadlec, který má poraněné vazy v kotníku.

Ve velké krizi je berlínská Hertha, která na vlastním stadionu utrpěla debakl 0:4 s nováčkem z Freiburgu, popáté za sebou v lize prohrála a propadla se na poslední místo v tabulce.

V brance domácích chyběl Jaroslav Drobný, který si ve čtvrtečním utkání Evropské ligy natáhl zadní stehenní sval. Jeho náhradník Burchert však příliš nezazářil a už v úvodních dvanácti minutách dvakrát inkasoval. V obraně hostů odehrál 80 minut stoper Pavel Krmaš.

Bayern vyhrál bavorské derby

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v bavorském derby Norimberk na své půdě 2:1 a potřetí za sebou v lize zvítězili.

Domácí poslal v 6. kole do vedení v 55. minutě chorvatský útočník Olič, za hosty snížil o dvacet minut později střídající forvard Choupo-Moting. Tři body zajistila svěřencům trenéra van Gaala přesná hlavička belgického stopera van Buytena z 82. minuty.

Stuttgartu se v úvodu domácí soutěže dál nedaří a tentokrát doma podlehl Kolínu nad Rýnem 0:2. Bronzový tým minulého ročníku už čtyři utkání čeká na výhru. Kolín se jí dočkal poprvé v sezoně.

Ani na třetí pokus nedokázali na domácím stadionu zvítězit fotbalisté Hannoveru, kteří tentokrát s Dortmundem remizovali 1:1.

Úvodní branku vstřelil na konci úvodní části hostující turecký středopolař Sahin, domácí vyrovnali krátce po přestávce zásluhou útočníka Konana. Další branku nepřidal ani hannoverský Jiří Štajner, který odešel ze hřiště v 78. minutě.

Potřetí za sebou zvítězili i fotbalisté Hoffenheimu, kteří porazili Mönchengladbach na soupeřově hřišti vysoko 4:2 díky třem brankám v posledních pěti minutách.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:

Bayern Mnichov - Norimberk 2:1
Branky:
55. Olič, 82. Van Buyten - 73. Choupo-Moting

Bochum - Mohuč 2:3
Branky:
7. Azaouagh, 45.+1 Klimowicz - 52. a 71. Schürrle, 45. Ivanschitz

Hannover - Dortmund 1:1
Branky:
48. Konan - 45. Sahin

Mönchengladbach - Hoffenheim 2:4
Branky:
10. Arango, 17. Colautti - 22. Salihovič, 86. Maicosuel, 89. Obasi, 90.+1 Ba

Stuttgart - Kolín nad Rýnem 0:2
Branky:
25. Freis, 89. Sanou

Frankfurt - Hamburk 1:1
Branky:
32. Russ - 8. Zé Roberto

Hertha Berlín - Freiburg 0:4
Branky:
6., 67. Banovič, 12. Makiadi, 42. Idrissou

Leverkusen - Brémy 0:0

 

Právě se děje

Další zprávy