Tevez se bude divit, varuje před derby Ferguson

roj
19. 9. 2009 10:15
Ferguson: City jsou nadutí
Sir Alex Ferguson
Sir Alex Ferguson | Foto: Reuters

Manchester - Fotbaloví fanoušci v Manchesteru už se nemohou dočkat nedělního derby mezi United a City. Před očekávaným duelem si neodpustili pár ostrých slov a provokací oba trenéři.

Mark Hughes býval svěřencem dlouholetého manažera Manchesteru United Sira Alexe Fergusona, ale před vypjatým utkáním si neodpustil rýpnutí na adresu aktuální formy celku z Old Trafford.

"Viděl jsem je hrát několikrát a nemyslím si, že hrají tak dobře jako v minulé sezoně. Minulý víkend hráli slušně proti Spurs, ale přetím to bylo slabší,"  prohlásil kouč City Mark Hughes v narážce na odchody Cristiana Ronalda a Carlose Teveze v letní pauze.

"Nemůžete si dovolit ztratit takové hráče, aniž byste je nahradili. A oni je podle mě nenahradili," myslí si Hughes.

Čtěte také:
Tvrdý trest pro Adebayora: Tři zápasy. A může být hůř

Jeho ambiciozní tým začal sezonu výborně a mnozí se dokonce domnívají, že by klub štědře dotovaný arabskými miliony mohl slavnějšího rivala v této sezoně zastínit a postupně převzít roli fotbalové jedničky v Manchesteru.

"To se za mého života určitě nestane," je si jistý Ferguson.

"Nejlepší hráč nenastoupí"

Ani on si neodpustil jedovatou poznámku na adresu hráčského kádru soupeře. V neděli se proti němu postaví Argentinec Carlos Tevez, který se v létě s United rozešel ve zlém.

Takhle Adebayor přišlápl kotník Cescu Fabregasovi.
Takhle Adebayor přišlápl kotník Cescu Fabregasovi. | Foto: Aktuálně.cz

"Že bude hrát? To mě ani trochu nevzrušuje. Jejich nejlepší fotbalista totiž hrát nebude. Adebayor je jejich největší hvězda," připomněl absenci tožského útočníka, který kvůli kopnutí do obličeje Van Persiemu dostal třízápasový distanc.

Ferguson také naznačil, že na Old Trafford zřejmě nečeká "přeběhlíka" Teveze vřelé přijetí od fanoušků. "Asi bude hodně překvapený," vzkázal kouč.

Toho také naštvaly obří bilboardy vyvěšené po celém městě s tváří argentinského forvarda a nápisem ´vítejte v Manchesteru´.

"Je to hodně naduté," ohodnotil prezentaci Manchesteru City.

"Já si jenom myslím, že už Alexe štvou lidi, kteří mu cpou mikrofon k puse a neustále se ho ptají na nás, spíše než na United. Chápu, že je pak trošku naštvaný, přijde mi to trochu směšné," odlehčil slovní útoky Fergusana Hughes.

Manchesterské derby začíná v neděli ve 14:30 na stadionu  Old Trafford.

 

Právě se děje

Další zprávy