Zelenka odchází z Belgie. Vrátí se zpět do Sparty?

Sport Sport, ČTK, Red Spo
18. 9. 2009 13:09
Lukáš Zelenka se dohodl na konci ve Westerlo

Westerlo - Záložník Lukáš Zelenka předčasně ukončil působení v belgickém klubu KVC Westerlo. S klubovým vedením se v pátek domluvil na vypovězení smlouvy a stal se volným hráčem.

O jeho dalším angažmá ještě není rozhodnuto. Fotbalista se však netají tím, že by z rodinných důvodů rád zamířil do vlasti.

Zelenka působil v belgickém klubu již podruhé, ale na rozdíl od minulého angažmá tentokrát příliš radosti nezažil. Klub se potácí na chvostu tabulky, je v krizi a svou roli sehrálo i to, že český fotbalista měl jednu z nejvyšší smluv v klubu.

"Všechno se to nějak najednou sešlo a společně s funkcionáři jsme usoudili, že bude nejlepší, když si začnu hledat něco nového. Mrzí mě to i proto, že v létě si mě přes všechny vlastní potíže klub chtěl nechat, ale od dnešního dne už hráčem Westerlo nejsem," řekl.

Odchod ho mrzí i proto, že byl oblíbený mezi fanoušky a především se ve Westerlo dobře žilo jeho rodině.

"Právě rodina bude rozhodující i pro moji budoucnost. Čekáme třetí dítě a pokud bude ta možnost, vrátím se domů, kde by to bylo pro nás asi nejlepší. Jenže fotbalový život si nejde naplánovat, uvidíme, jako budou možnosti," prohlásil tvořivý fotbalista, který v minulosti řekl, že v případě návratu by rád šel zpět na Letnou.

Zakrátko třicetiletý záložník vyrůstal ve Spartě Praha po boku o rok mladšího Tomáše Rosického. Už v dorosteneckém věku zamířil do Anderlechtu Brusel a poté se poprvé objevil ve Westerlo, kde působil v letech 1999 až 2001.

Následoval návrat do Sparty a po čtyřech letech odešel do tureckého Manisasporu, odkud se na začátku loňského roku vydal zpět do známého prostředí v Belgii. Na svém kontě má i tři reprezentační starty.

 

 

Právě se děje

Další zprávy