Zákeřný Adebayor čeká na verdikt. Měl by pykat

Red Spo
14. 9. 2009 11:00
Van Persie: Adebayor mě zklamal

Manchester/Londýn - Český fotbalista Tomáš Rosický v utkání Arsenalu na Manchesteru City vstřelil svůj comebackový gól, ale pro anglické fanoušky byl "hlavním mužem" zápasu útočník City Emmanuel Adebayor.

Bývalému klubu v sobotu vstřelil gól, ale centrem pozornosti se stal zejména sérií nesportovních zákroků a provokací, kvůli nimž nejspíš bude po zasedání anglického fotbalového svazu FA pykat.

Co kontroverzní útočník z Toga v sobotu provedl?

Po vstřeleném gólu se provokativně doklouzal po kolenou před sektor fanoušků Arsenalu, během zápasu také stihl prošlápnout kotník Fabregasovi a špunty své kopačky zabořil do tváře ve skluzu bránícího Van Persieho.

Čtěte také:
Wenger uvítal Rosického návrat. Zklamal ho ale Adebayor
Rosický oslavil návrat gólem. Arsenal však nebodoval

Nizozemský fotbalista si ze střetu s bývalým spoluhráčem odnesl roztrženou tvář.

Adebayor a Van Persie, ještě nedávno hráli v jednom dresu
Adebayor a Van Persie, ještě nedávno hráli v jednom dresu | Foto: Reuters

"Jsem zklamaný z hloupého a zákeřného zákroku mého bývalého spoluhráče Emmanuela Adebayora na mě. Šel do toho s úmyslem mě zranit," stěžoval si v prohlášení na stránkách Arsenalu Van Persie.

Adebayorovým chováním v utkání se intenzivně zabývá vedle FA také policie.

"Byl jsem z toho hodně rozladěn. Na incident mezi fanoušky Arsenalu a Adebayorem se ještě podrobně podíváme a podnikneme patřičné kroky," cituje deník Daily Mail výkonného ředitele FA Iana Watmorea.

Po Adebayorově provokaci dokonce přilétly na plochu různé předměty a pořadatelé měli s naštvanými fanoušky plné ruce práce.

Adebayor se za provokativní oslavu s odstupem omluvil. "Upřímně se za to omlouvám," vzkázal.

Ke zranění Van Persieho jen řekl, že jej rozhodně nezpůsobil úmyslně.

"On spadl na zem. Snažil jsem se jen nakopnout míč. Nemohl jsem už svoji nohu zastavit," vysvětlila pětadvacetiletá posila City za 25 milionů liber.

 

Právě se děje

Další zprávy