Terry se zlobí. Chorvat Klasnič jej ve Wembley poplival

Sport Sport, Robin Čermák
10. 9. 2009 18:00
Chorvati prohráli ve Wembley s Anglií 1:5
Chorvatský fanoušek na hřišti ve Wembley
Chorvatský fanoušek na hřišti ve Wembley | Foto: Reuters

Londýn - Včerejší vysoká výhra anglických fotbalistů nad výběrem Chorvatska přinesla nejen jistý postup na nadcházející mistrovství světa v JAR, ale i renesanci důvěry anglické veřejnosti v reprezentační tým.

Na anglický tým pěje ódy nejen veřejnost a tisk, ale i trenér poražených Slaven Bilič. Ostrovany tipuje na jednoho z možných vítězů světového šampionátu v příštím roce. Oslava fotbalu v anglickém svatostánku Wembley však nezůstala bez poskvrny.

Čtěte také: Video: Asi nejlepší zápas Anglie. Zesměšnila Chorvaty

Kromě klasické vybouřené atmosféry mezi tábory fanoušků obou týmů a vnik jednoho z chorvatských na hřiště, došlo i k incidentu mezi hráči.

Kapitán anglické reprezentace a FC Chelsea John Terry obvinil nového útočníka Boltonu Ivana Klasniče, že mu těsně po závěrečném hvizdu vplivl do tváře.

„Jejich číslo 17 na mě plivlo. Nebyla to hezká reakce. Chápu, že byl frustrovaný, ale tohle se prostě nedělá. On je první člověk v mé kariéře, který na mě plivl."

Tento incident popřel i trenér hostů Bilič, který z Londýna neodjíždí s ničím jiným, než obdivem k Anglii.

Plivání mezi fotbalisty se stává nechtěnou zábavou mezinárodních hřišť. Obviňován i vyšetřován byl za tento prohřešek už kdekdo.

I náš Jan Koller o tom ví své. Není od věci připomenout, že i postižený z včerejšího večera John Terry, byl sám už jednou z tohoto nešvaru obviněn.

Přečtěte si také: Anglie a Španělsko slaví postup na MS, žije i Francie

Nešťastný kapitán, který uklouzl při penaltě v předloňském finále Ligy Mistrů v Moskvě, neudržel slinu za zuby. Byl obviněn Carlosem Tevézem z vítězného Manchesteru United, že na něj pří strkanici v zápase plivl.

Terry tenkrát ke svému obvinění řekl, že: „Ke strkanicím došlo, to přiznávám. Ale žádné plivaní, to není můj styl. Nikdy bych na jiného hráče neplivl."

 

Právě se děje

Další zprávy