Bednář dostal druhou šanci. A vděčnost dokazuje góly

Sport Sport, Red Spo
31. 8. 2009 16:12
Bednář se vrátil po aféře s drogami ve velkém stylu

West Bromwich - Český fotbalista Roman Bednář je zpět a znovu si začíná podmaňovat fanoušky West Bromwiche Albion.  

Šestadvacetiletý útočník zabojoval během víkendu o napravení své pošramocené reputace a dvěma góly do sítě Sheffieldu United nechal částečně zapomenout na svůj předchozí skandál, při němž byl deníkem News of the World přichycen při nákupu kokainu a marihuany.

Kvůli tomu pak dostal i tříměsíční zákaz hraní a z klubu mu následně po sestupu z Premier League hrozil vyhazov.

Čtěte také: Bednář se po návratu z trestu blýskl dvěma góly

Nyní se však situace zcela obrátila. V týmu již nepůsobí trenér Tony Mowbray, který odešel do skotského Celtiku Glasgow, ale nový kouč Roberto di Matteo, jenž se rozhodl dát Bednářovi druhou šanci.

A v sobotu rozhodně ani jeden z nich nelitoval.

"Jen těžko mohu teď popsat pocity, které se ve mně odehrávají. Klub i fanoušci se totiž ke mně zachovali neuvěřitelně. Nenacházím ta správná slova, abych popsal, jak se teď cítím. Jsem ale hrozně vděčný," uvedl Bednář na stránkách anglického klubu.

Chtěl jen druhou šanci. A byla mu dána

"Zpočátku jsem se bál, jak se ke mně lidé zachovají. Doufal jsem, že se za mě postaví a oni to skutečně udělali. Patří jim veliký dík. Pro mě je důležité, že už vím, co chci. A na tom se nic nezmění," slíbil.

Bednář se vrátil do profesionálního fotbalu po uplynutí tříměsíčního trestu již minulou středu a přispěl svým výkonem k vítězství v Carling Cupu 4:3 nad Rotherdamem.

Přečtěte si také: Hříšníka Bednáře čeká velký návrat. Kouč: Je vynikající

"Dá se očekávat, jak se k vám lidé zachovají, když uděláte hloupost nebo nějakou chybu. Já si ale o sobě myslím, že nejsem špatný člověk, i přesto, že se někteří lidé smějí, když to řeknu."

"Kvůli stresu jsem pak najednou nemohl přibrat. Je to pravda, jedl jsem každý den knedlíky, a i tak jsem nedokázal ztloustnout. Bylo to pro mě těžké období," popisuje. 

"Už se k tomu ale nechci vracet. Jediné, co jsem chtěl, bylo dostat druhou šanci, a tu mi klub i fanoušci dali. Jsem teď opravdu velmi šťastný," uzavřel Bednář.

 

Právě se děje

Další zprávy