Bednář po drogové aféře hrál od začátku, gól nedal

Martin Jůzek, maj
26. 8. 2009 23:25
Roman Bednář hrál v poháru v základní sestavě
Roman Bednář
Roman Bednář | Foto: Ondřej Besperát

Birmingham - Roman Bednář znovu oblékl dres West Bromwiche. Po skandálu kolem nákupu drog se vrátil dokonce do základní sestavy anglického týmu z Birminghamu.

Jeho Albion, který v minulé sezoně sestoupil z Premier League, ve středečním zápase druhého kola Carling Cupu (Ligového poháru) porazil čtvrtiligový Rotherham doma až po vypjatém prodloužení 4:3.

Trenér Roberto Di Matteo dal českému útočníkovi šanci, ale ten ji zcela nevyužil. Ačkoliv měl několik šancí, gól nedal. Nakonec na hřišti strávil 63 minut, pak byl vystřídán.

Čtěte dále: Hříšníka Bednáře čeká velký návrat. Kouč: Je vynikající

Bednář se mohl vrátit k fotbalu po skandálu, kdy byl bulvárním týdeníkem News of the World zachycen při nákupu kokainu a marihuany. Klub jej posléze potrestal pokutou, anglická Fotbalová asociace (FA) mu udělila tříměsíční trest.

Šestadvacetiletý kanonýr, jenž v předminulém ročníku vystřílel Albionu sedmnácti brankami postup do Premier League, o sobě dal vědět po osmi minutách, kdy si naskočil na centr Cummingse, hlavou však mířil vedle.

Čtěte také: Bednář opět trénoval. Trest? Směšný, soudí v Anglii

Po čtvrthodině hry zkoušel Bednář vystřelit nohou, z více než pětadvaceti metrů však znovu netrefil bránu. 

Od té doby se zaskvěl kromě několika těsných ofsajdů u branky WBA na 2:1. Těsně po pauze si na pravé straně hřiště zpracoval míč a přesně na kraji vápna našel Dorranse, jenž už se nemýlil.

Utkání skončilo v dramatickém prodloužení, favorizovaný West Bromwich dokonce prohrával 2:3, ale nakonec zápas otočil a postoupil do třetího kola Carling Cupu.

 

Právě se děje

Další zprávy