Skandál v Brazílii: Šéfové klubu hrozili hráčům pistolí

Sport Sport, ČTK, Red Spo
26. 8. 2009 20:33
Naštvaní šéfové klubu poslali na hráče ozbrojené muže
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Sao Paulo - Po sérii porážek většina fotbalových klubů udělí hráčům pokuty, nebo vyhodí trenéra. Šéfové druholigové brazilské Portuguesy však zašli ještě o kus dál.

Po úterní prohře 1:2 s Vila Novou, která byla už šestou v řadě, vtrhli dva členové vedení spolu s dalšími dvěma muži do kabiny a pistolemi vyhrožovali fotbalistům.

"Co má tohle společného s fotbalem? V jakém to žijeme světě?" citovala agentura AP trenéra Portuguesy Reneho Simoese.

Čtěte také: Šokující video: Fanoušek s nožem napadl fotbalistu

"Něco takového jsem v kariéře nezažil. Je to neuvěřitelné," dodal kouč, který na mistrovství světa v roce 1998 vedl Jamajku a také působil u brazilské ženské reprezentace.

Ozbrojence do šatny přivedl člen vedení klubu Antonio Jose Vaz Pinto a dva muži z jeho doprovodu byli podle prohlášení Portuguesy policisté mimo službu. Celou záležitostí se bude zabývat brazilský svaz i úřady.

Je absurdní, když se něco takového stane kvůli fotbalovému zápasu. Nic mě v tomhle klubu neudrží," prohlásil útočník Edno.

Také fanoušci Portuguesy, odkud pochází bývalý brazilský reprezentant Zé Roberto (nyní v Hamburku), neudělali něco podobného poprvé. Před čtyřmi lety asi padesátka příznivců vtrhla při utkání na hřiště a rvačku s fotbalisty ukončil až zásah policie.

 

Právě se děje

Další zprávy