Slováci zas přišli o Škrtela, asi zmešká duel s Českem

Martin Jůzek, maj
17. 8. 2009 14:15
Martin Škrtel nedohrál zápas Liverpoolu
Dá se Martin Škrtel (vzadu) do pořádku?
Dá se Martin Škrtel (vzadu) do pořádku? | Foto: Reuters

Londýn - Zdravotní problémy slovenského fotbalisty Martina Škrtela pokračují.

Čtyřiadvacetiletý obránce nedohrál kvůli zranění nedělní zápas Liverpoolu na hřišti Tottenhamu (1:2) a zatím nikdo neví, jak dlouho bude mimo hru.

Slovenský tisk ovšem tvrdí, že zřejmě zmešká zářijovou kvalifikaci proti České republice.

Rodák z Handlové zažívá nepodařený začátek sezony. Příprava během asijského turné pro něj skončila krátce po tom, co začala, když si natáhl sval. Do pořádku se dal akorát na první duel Premier League.

A ani ten nedohrál. Po dvaceti minutách hry se po chybě Mascherana zranil v hlavičkovém souboji se spoluhráčem Carragherem. Praskla mu dolní čelist a ve druhé půli už musel kvůli bolestem střídat.

Čtěte dále: Koller nebo Nedvěd... Čechy porazíme, věří Škrtel

"Je to velká smůla," přiznal po zápase Škrtel.

Slovenské agentuře SITA sdělil, že naštěstí byla vyloučena zlomenina, ale i tak se v nejbližší době musí podrobit vyšetření, které odhalí, jak dlouhý čas si vynutí léčba.

Je ale málo pravděpodobné, že by se vrátil v nejbližších dnech. Liverpool přitom nastoupí k dalšímu zápasu nejvyšší soutěže ve středu, kdy na Anfield Road hostí Stoke.

Čtěte také: Liverpool se zlobí. Zahořklý Benitez napadl rozhodčí

Kouč Benitez začal narychlo shánět náhradu, i stav Carraghera je nejistý. Na místo stopera by mohl přijít Pape Diakhate z Dynama Kyjev nebo Fernando Amorebieta ze španělského Bilbaa.

Zápas Slovensko - Česko se hraje 5. září.

 

Právě se děje

Další zprávy