Liverpool se zlobí. Zahořklý Benitez napadl rozhodčí

Martin Jůzek, maj
17. 8. 2009 11:14
Liverpool prohrál na hřišti Tottenhamu 1:2
Rafael Benitez byl krajně nespokojen s výkonem rozhodčích
Rafael Benitez byl krajně nespokojen s výkonem rozhodčích | Foto: Reuters

Londýn - Liverpool, jeden z favoritů na titul, hned na startu Premier League klopýtl. V nedělním hodně dramatickém duelu, kterému nechyběly góly, šance a který nepostrádal vypjaté okamžiky, prohrál s Tottenhamem 1:2.

Šlo dost možná o nejzajímavější zápas úvodního kola anglické fotbalové ligy.

Nejen kvůli tomu, že se potkaly dva týmy, které mají velké ambice. Liverpool chce konečně dosáhnout na první místo, Tottenham by rád nakoukl do elitní čtyřky. Ale i proto, co se během něj stalo.

"Rozhodčí byli špatní stejně jako jejich verdikty," řekl po zápase kouč poražených Rafael Benitez.

Čtěte dále: Manchester začal výhrou, Chelsea spasil až Drogba

Nestává se tak často, aby španělský trenér kritizoval zrovna muže, kteří řídí zápas. Tentokráte k tomu měl podle jeho slov pádný důvod - sudí Phil Dowd neodpískal jeho týmu dvě penalty.

Utkání nezačalo pro Liverpool vůbec dobře, když se při hlavičkovém souboji střetli Škrtel a Carragher. Oba sice mohli pokračovat ve hře, ale jako by jejich srážka předznamenala chyby obrany.

Dvě šance Keana, bývalého hráče "Reds", po přihrávkách od Modriče ještě Reina zlikvidoval. Ale proti parádní střele Assou-Ekotta neměl šanci. Hosté pak sice vyrovnali, když brankář Gomes zbytečně fauloval Johnsona a Gerrard penaltu proměnil.

Čtěte také: Barcelona smutní: Fabregas zůstává hráčem Arsenalu

Ovšem Tottenham získal za chvíli zpět svůj náskok, když Bassong přeskočil Carraghera a stanovil tak výsledné skóre na 2:1.

Liverpool se tlačil dopředu, ale marně. Výsledkem byly jen sporné situace, když byl ve vápně sražen Carragher a poté míč trefil ruku Assou-Ekotta. Další pokutový kop už hráči v červených dresech nekopali.

Benitez se u postranní čáry marně vztekal a poté jen mávl rukou, když byl za protesty poslán na tribunu jeho asistent.

"Každý mohl vidět, že první situace byla penaltová. U druhé jsme viděli ruku, ale došlo nám, že to znovu nepísknou. Věděl jsem to," pokračoval španělský kouč, jenž ještě čtvrtého rozhodčího označil za příliš mladého na Premier League.

 

Právě se děje

Další zprávy