Kováč nebyl ani na lavičce. Zolu ale jeho návrat nadchl

Red Spo
16. 8. 2009 14:30
Zola: Kováč je osobnost, má charisma

Wolverhampton - Ani na lavičce nebyl český fotbalista West Hamu Radoslav Kováč při vítězství svého týmu ve Wolverhamtonu 2:0 v prvním kole Premier League.

Kováč se ve staronovém klubu ještě neusadil, ale manažer Gianfranco Zola je z jeho návratu nadšen.

"Kladiváři" sice nejprve neuplatnili opci na přestup olomouckého odchovance ze Spartaku Moskva, ale těsně před startem soutěže se nakonec oba kluby dohodly.

"Jsem velmi potěšen, protože se jedná o hráče, kterému se u nás velmi dařilo. Pro nás je velkým přínosem. Má zkušenosti, charisma, osobnost a pro nás bude velmi důležitý," sdělil Zola v rozhovoru pro klubové stránky.

Devětadvacetiletý defenzivní univerzál podepsal s United smlouvu na tři roky.

Čtěte také: Reprezentant Kováč přestoupil natrvalo do West Hamu

Podle klubových stránek byl bývalý kapitán Spartaku v tréninkovém centru v Chadwell Heath přivítán velmi vřele.

Foto: Ondřej Besperát

"Jeho ´debut´ může přijít příští týden proti Tottenhamu. Ještě před tréninkem se však se všemi spoluhráči znovu pozdravil. Soudě podle úsměvů je Kovi populárním členem týmu," píše web West Hamu.

"Se všemi si podal ruku a stačil vtipkovat s Heritou Ilungou," píše dále web.

Ilunga patří vedle Kováče, Luise Jimeneze a mladíků Fabia Daprely s Franka Noublea k novým letním akvizicím v Zolově celku. Brzy se do týmu také vrátí další středopolař Valon Behrami.

Jak ukázal sobotní zápas s nováčkem z Wolverhamtonu, kosovský rodák Behrami to stejně jako Kováč nebude mít s bojem o základní sestavu jednoduché. (Proti Wolverhamptonu hrála záloha ve složení Parker, Noble, Collison, Dyer (Stanislas 73))

Fanoušci i kouč Zola by ještě rádi přivedli do mužstva útočnou posilu, se složením záložní řady však panuje spokojenost.

"Víme, že útok musíme zkvalitnit. Pracujeme na tom. Bezpochyby hledáme útočníka. Se zálohou však problém nemám. Máme ji dobře složenou a nikoho jiného už nesháním," prozradil Zola.

 

Právě se děje

Další zprávy