Ronaldo? Ferguson: Půjde to i bez něj. Už se těším

roj
15. 8. 2009 12:30
Ferguson: Hvězdy nahrazujeme neustále
Cristiano Ronaldo už v dresu Realu Madrid
Cristiano Ronaldo už v dresu Realu Madrid | Foto: Reuters

Manchester - Jak se projeví odchod Cristiana Ronalda na výsledcích fotbalistů mistrovského Manchesteru United? To byla celé léto nejčastěji skloňovaná otázka mezi fanoušky anglického fotbalu.

Už první kolo Premier League, v němž se United v neděli utkají s Birminghamem, ledacos napoví. Manažer Sir Alex Ferguson však již otázku sám zodpověděl.

"Museli jsme nahrazovat hvězdy neustále. Někdy proto, že už hráč byl starý nebo odešel, nebo jsem prostě chtěl změnit tvář mužstva," řekl v rozhovoru pro deník  deník The Guardian.

Čtěte také:
Sesadí Chelsea Manchester? Premier League startuje
Éra Manchesteru končí, soudí Drogba, hvězda Chelsea

Narážel tím například na odchody takových hvězd jako Eric Cantona, Roy Keane či David Beckham. V Manchesteru už však dlouho platí rovnice - hvězdy odcházejí, ale Ferguson a úspěchy zůstávají.

"Podívejte se třeba na to léto, kdy jsme málem podepsali Ronaldinha (2003). To se nezdařilo, ale za dva měsíce jsme angažovali Ronalda. Dříve jsme zase chtěli Paula Gascoinea, ale místo něj jsme získali Paula Ince a následně Roye Keanea. Tak to prostě chodí. Tentokát však musí přijít zlepšení zevnitř týmu," pokračoval Ferguson.

Bude to mezi náma, Chelsea a Liverpoolem

United totiž přes léto realizovali jen jeden velký nákup. Fyzicky skvěle vybavené křídlo Antonio Valencia však přeci jen zatím nemá kvality Beckhama či Ronalda.

Alex Ferguson
Alex Ferguson | Foto: Reuters

"Všichni naši hráči stejně čekali, že Ronaldo dříve nebo později odejde. Takže to nebyl šok. Bez Ronalda to bude jiné a já už se na to těším," přiznal se kouč, jenž má na svém kontě jedenáct mistrovských titulů.

V Anglii i ve světě se tentokrát nejčastěji tipuje na vítěze Premier League Chelsea, která přes léto neztratila žádnou oporu. Ferguson však předpovídá velmi vyrovnaný boj o titul.

"Bude to mezi námi, Liverpoolem a Chelsea. Rozhodovat bude nejspíš počet zraněných nebo trocha smůly. My máme se získáváním titulů největší zkušenosti, ale to nemusí být rozhodující," myslí si skotský stratég.

Anglická Premier League startuje už v sobotu odpoledním zápasem Chelsea s Hullem.

 

Právě se děje

Další zprávy