Fenin sestřelil Brémy. Po gólu přiznal: Bál jsem se

Martin Jůzek, maj
10. 8. 2009 7:44
Martin Fenin přiznal, že ze startu měl trochu obavy
Radující se Martin Fenin
Radující se Martin Fenin | Foto: Reuters

Frankfurt - Jediný český fotbalista skóroval v úvodním kole německé Bundesligy. Trochu překvapivě se to povedlo Martinu Feninovi, který rozhodl o výhře Frankfurtu na hřišti favorizovaných Brém v poměru 3:2.

Proč překvapivě? Na konci června to vypadalo s jeho zdravotním stavem špatně, musel na operaci třísel na obou nohách a zdálo se, že start do nové sezony bude muset odložit.

Omyl. Dvaadvacetiletý útočník se dal rychle do pořádku a zřejmě získal i formu. Od doby, kdy se vyléčil, odehrál čtyři zápasy a nastřílel šest branek. Až poslední sobotní duel byl důležitý a hlavně poslední trefa měla význam.

Čtěte dále: Fenin rozhodl o vítězství Frankfurtu. Hamburk remizoval

Díky ní získal hned na začátku roku jeho Frankfurt tři body. "Je to paráda," jásal Fenin, který se nedostal do nominace národního týmu pro přátelský zápas proti Belgii.

Možná i proto, že sám netušil, jakým tempem se vyléčí.

Ještě po středečním přípravném duelu s regionálním Burghaunem to s ním nevypadalo zrovna dobře. Ale nakonec podstoupil akupunkturu a do Brém odjel s týmem.

"Byl jsem v očekávání"

"Trenér se mě ptal, jestli chci jet. Řekl jsem, že ano a uvidíme v den zápasu, jak na tom budu. Nepočítal jsem, že bych šel na hřiště. Odjelo nás devatenáct, spíš jsem si myslel, že půjdu na tribunu," komentoval Fenin na svých stránkách.

Čtěte také: Fenin už po operaci zase hrál. A dokonce skóroval

Nový kouč Frankfurtu Michael Skibbe, jenž nahradil Funkela, jej posadil na lavičku. Udělal dobře. Před půlí se totiž zranil Amanatidis, kapitán Eintrachtu a střelec dvou branek v zápase, a český útočník jej o poločase vystřídal.

Byl to ovšem riskantní krok, což přiznal i sám Fenin: "Po zranění jsem se trochu bál. Přeci jen... Něco jiného je hrát přátelák a naskočit do Bundesligy. Byl jsem v očekávání, jaké to bude. Nakonec super."

Radoval se hlavně ze situace z 71. minuty, kdy za stavu 2:2 po rohovém kopu stál na správném místě a tečoval do sítě pokus Tebera.

Teplický odchovanec ještě poznamenal, že do sprintů chodil naplno, ale kdyby se dostal do nějakého vyhrocenějšího souboje, asi by se mu vyhnul. "Snad se to bude jen lepšit," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy