Samara znovu prohrála. Necid vystřelil pro CSKA výhru

Ivo Pospíšil, Red Spo, ČTK
9. 8. 2009 19:21
Samara prohrála pátý zápas z posledních sedmi možných
Jan Koller se střelecky neprosadil
Jan Koller se střelecky neprosadil | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Moskva - Tomáš Necid zařídil gólem v poslední minutě fotbalistům CSKA Moskva vítězství 1:0 v utkání 17. kola ruské ligy s Permem. Prosadil se tak potřetí v sezoně a podruhé z toho byl vítězný gól.

CSKA se tak drží v odstupu čtyř bodů od vedoucí Kazaně.

Brzy dvacetiletý útočník se přitom na hřiště dostal až v 85. minutě. Hned ze své první vážnější šance však vytěžil gól a spasil spoluhráče. Naběhl si na přihrávku a křížnou střelou se postaral o jediný gól zápasu.

Čtěte také: Rozehnal debutoval v Hamburku. Samara v EL končí

Dal si tak dárek ke svým čtvrtečním narozeninám.

Další český útočník Jan Koller překvapivě nastoupil za Samaru, přestože v posledních zápasech chyběl a spekulovalo se, že je to kvůli jeho možnému odchodu do Petrohradu nebo Kazaně, kam ho chce klub kvůli finančním problémům poslat.

V dnešním utkání s Lokomotivem Moskva Koller odehrál závěrečnou půlhodinu, prohru Křídel sovětů 1:3 však neodvrátil.

Útočník, který přislíbil návrat do národního týmu, se na hřiště dostal v 59. minutě za stavu 0:1. Přestože útok Samary se s jeho příchodem stal nebezpečnějším, byli to hosté, kteří dvěma góly rozhodli o výhře.

Až v nastaveném čase snížil z penalty za ruku Adamov. Samara tak prohrála popáté z posledních sedmi zápasů, výhru zažila naposledy v 10. kole.

Zatímco Koller nastoupil, jeho spoluhráč Jiří Jarošík nebyl ani v nominaci k utkání. Na straně Lokomotivu pak zůstal brankář Marek Čech jen na lavičce.

Zahrál si i Radek Šírl, který strávil v sestavě Zenitu Petrohrad celé utkání. Možný budoucí Kollerův zaměstnavatel však zápas s Tomskem nezvládl a prohrál 0:2.

 

Právě se děje

Další zprávy