Eto´o skóroval v superpoháru. Trofej ale získalo Lazio

yac
8. 8. 2009 16:24
Italský superpohár: Inter Milán - Lazio Řím 1:2
V zápase o italský superpohár se prosadila nová posila Interu Samuel Eto´o.
V zápase o italský superpohár se prosadila nová posila Interu Samuel Eto´o. | Foto: Reuters

Peking - Ani gól Samuela Eto ´a, největší posily italského fotbalového giganta Interu Milán, nepomohl svěřencům José Mourinha k vítězství v italském superpoháru.

V zápase, hraném za velmi vysoké vlhkosti na sedmdesátitisícovém olympijském stadioně v Pekingu, totiž úřadující italský mistr podlehl Laziu Řím 1:2.

V prvním bezbrankovém poločase byl aktivnější Inter, který si i díky kamerunskému útočníkovi připsal několik dobrých příležitostí.

Čtěte také: Mourinho jako nástupce Fergusona? Zvážil bych to, říká

Snaha Milánských po přestávce pokračovala, nicméně jako první se prosadilo Lazio, když se v 63. minutě se štěstím nadvakrát trefil Matuzalem, k němuž se odrazil zblokovaný přímý kop.

Inter se sotva stihl oklepat z první branky a Julio Cesar musel lovit míč ze sítě podruhé po lobu kapitána Římanů Tomassa Rocchiho.

Chvíle bývalého barcelonského kanonýra Eto´a přišla dvanáct minut před koncem, když zblízka po pěkném vypíchnutí a přihrávce Balotelliho nedal brankáři Muslerovi šanci.

Ve zbývajícím čase se dopředu hnal pochopitelně hlavně Inter, ale vyrovnat zápas už nezvládl. Mourinhovi svěřenci tak z prvního významného zápasu nové sezony odcházejí poraženi.

Italský fotbalový Superpohár v Pekingu:

Inter Milán - Lazio Řím 1:2 (0:0)

Branky: 63. Matuzalem, 66. Rocchi - 77. Eto'o. Diváci: 65.000.

 

Právě se děje

Další zprávy