Kováč bude hrát Premier League. Asi za West Ham

Martin Jůzek, ČTK, maj
6. 8. 2009 12:21
Kováč má nabídku i z Hullu či Blackburnu
Radoslav Kováč
Radoslav Kováč | Foto: Ondřej Besperát

Londýn - Český fotbalista Radoslav Kováč je blízko návratu do anglické Premier League. West Ham, kde na jaře hostoval ze Spartaku Moskva, je totiž blízko dohodě s ruským celkem o dalším zapůjčení českého reprezentanta.

Podle britského tisku existuje i možnost přestupu.

Situaci komplikuje pouze zájem dalších týmů. O služby defenzivního záložníka nebo stopera usilují i Blackburn, Hull a také turecký klub Fenerbahce Istanbul.

"Měl by definitivně hrát v Premier League," informoval Aktuálně.cz hráčův manažer Pavel Zíka. Podle něj už se vše blíží dohodě, o jaký klub se jedná ale nechtěl specifikovat.

Zřejmě jde právě o West Ham. Kováč během jara odehrál za tento klub osm ligových a jeden pohárový zápas a vstřelil jeden gól.

Trenér Gianfranco Zola s ním byl spokojený, ale nakonec neuplatnil opci ve výši čtyř milionů eur (asi 102 milionů korun), protože se mu tato suma zdála příliš vysoká. Nyní se však k jednání se Spartakem vrátil.

Čtěte dále: Kováč chce ze Spartaku odejít. Nechci lepit díry, říká

West Hamu se totiž ve středečním přípravném utkání s Tottenhamem zranila posila pro střed pole Luis Boa Morte a podle odhadů bude s přetrženými kolenními vazy chybět až do konce roku. Již dříve se zranil další střední záložník Scott Parker.

Zola by proto rád přivedl do týmu Kováče, který by se s blížícím startem sezony nemusel dlouho adaptovat.

 

Právě se děje

Další zprávy