Rozehnal bude muset o sestavu bojovat, tvrdí trenér HSV

yac
3. 8. 2009 23:20
Rozehnal v poháru proti Düsseldorfu nenastoupil

Hamburk - Ačkoliv v Hamburku si fanoušci akvizici českého fotbalového obránce Davida Rozehnala velice považují, podle trenéra nového trenéra místního klubu Bruna Labbadii o své místo bude muset bojovat.

"Jde o výkonnost. Potřebujeme vnitřní soutěž, abychom byli konkurenceschopní obecně," prohlásil v pondělí Labbadia, který se rozhodl Rozehnala ještě nezařadit do sestavy pro večerní pohárové utkání s druholigovým Düsseldorfem.

Sám český reprezentant, který do Hamburku přišel za necelých pět milionů eur z Lazia Řím, si je konkurence vědom.

"Vím, že kádr je kvalitní, ale chtěl jsem hrát za výborný tým ve výborné lize, a proto jsem v Hamburku."

Rozehnalově startu v Düsseldorfu podle kouče nezabránila špatná fyzická kondice, jak se hojně v německých médiích spekulovalo, nýbrž nesehranost s týmem.

Čtěte také: Rozehnal se upsal Hamburku. Stál přes 200 milionů

"Fyzicky je na tom dobře," tvrdí Labbadia, "teď jde jen o to, jak rychle zapadne do týmu."

V tom by měl Rozehnalovi pomoci i český kapitán Hamburku David Jarolím, který rovněž v pondělním pohárovém utkání nenastoupil, ovšem z jiných důvodů. 

V semifinále loňského poháru totiž dostal červenou kartu, a tak se musel celek z hanzovního města obejít v letošním prvním kole bez něj.

V Düsseldorfu předokládané místo českého stopera v sestavě obsadil Jerome Boateng. "Chci hrát co nejvíc zápasů, to je snad jasné," prohlásil ještě před zápasem německý fotbalový reprezentant do jednadvaceti let.

Moc šťastně si ale pro trvalejší zařazení do sestavy nevykročil, když po jeho faulu dokázal Düsseldorf z přímého kopu srovnat stav utkání. Navíc si o pět minut později Boateng dal vlastní gól. Hamburk nakonec postoupil do druhého kola až na penalty.

Oba čeští reprezentanti by měli ovšem za Hamburk nastoupit již tuto sobotu, kdy v prvním kole Bundesligÿ narazí na Freiburg.

 

Právě se děje

Další zprávy